1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Gefletränaren inför första matchen och nästa värvning: ”Vi jobbar med massor av spår”

5 min läsning

FOTO: Nils Westberg Löfgren

Dom har varit igång med träning under en månads tid och nu är det för första gången dags att mäta sina krafter i matchsammanhang. IFK Uppsala gästar Gävle och Gavlevallen imorgon (Lördag) och tränar Marcus Bengtsson är laddad inför matchen. ”Vi kommer gå in i alla matcher för att vinna, säger Marcus Bengtsson efter torsdagens träning”.

Den tredje Januari sparkade Gefle IF:s herrar igång säsongen 2019. Sedan dess har man tränat på och nu är det återigen dags för ännu en försäsong.

”Vi har framför allt förberett spelarna fysiskt men i spelet har vi jobbat väldigt mycket med vårt försvarsspel och vilka ytor vi ska använda oss av i våra anfall, säger Bengtsson till 1882-Bloggen”.

Hur ser du på motståndet?”

Det blir bra! Vi skulle ju egentligen spelat mot IK Frej men den matchen blev inställd så istället blev det IFK Uppsala som jag inte har något större koll på. Annars har vi försökt att blanda motståndet på försäsongen och det känns bra att få starta nu på lördag”.

Hur viktigt är det med resultat på försäsongen?

Vi kommer gå in i alla matcher för att vinna, det är stärkande att vinna. Men sedan finns det saker vi måste fokusera och tänka på ändå och inte lägga fullt fokus på resultatet när det inte gäller något speciellt”.

Vad vill du se av ditt lag i matchen mot IFK Uppsala?

Jag vill se att vi orkar spela fotboll, ingen ska spela 90 minuter men jag vill se att vi håller hög intensitet medan vi spelar”.

Hur är känslan i gruppen inför matchen?

Eftersom att vi inte spelat matcher på ett tag nu så ska det bli jätteskönt att spela matcher igen. Alla längtar och är taggade på att spela så det känns bra”.

Är alla tillgängliga för matchen?

Ja, alla är tillgängliga för spel i matchen”.

Är det klart vilka spelare som kommer att starta matchen?

Nej och vi kommer inte att ha en riktig startelva heller eftersom att vi kommer att byta ut nästan hela truppen under matchens gång.”.

Ni har vid flera tillfällen nämnt att ni har målsättningen att ”etablera sig i Division 1”, men vad innebär den målsättningen?

Det där är ju lite svårt men mer åt hållet att vi ska spela ihop ett lag som utvecklas och det kommer ta sin lilla stund och därför är det svårt att säga att man ska hamna på en viss placering. Det är mer att få ihop laget och lära känna serien. Än så länge har vi inte satt en målsättning när det kommer till tabellplacering, sådant tar vi senare”.

Känner du att du kommer att få en trupp som kommer att klara det?

”Absolut, det kommer vi att ha! Som sagt måste det få ta sin tid än att det blir alldeles fel med någon värvning. Sedan måste vi jobba med som spelare vi har här”.

Ni säger att ni ska ha en trupp på femton utespelare och två målvakter, du är inte rädd att det kommer att bli för tunt med skador och avstängningar?

15+2 är en mall som vi pratat om men då har vi ju inte tagit med att vi har några killar från juniortrupperna. Och vad vet jag, det kanske inte blir 15+2 utan 16+2 eller 17+2″.

Men det är med ungdomsspelare från lagen under som ni tänker att ni ska fylla upp eventuella skador och avstängningar med?

Det får vi som sagt se men vi räknar med att ha ett antal spelare från U19-laget som tränar med oss”.

Vad blir viktigt med nästa värvning?

Vi jobbar med massa spår och skulle det vara så att vi får in en central mittfältare före en högerback så får det vara så. Det är viktigare att vi hittar rätt spelare och karaktär. I vilken ordning det blir är inte viktigt”.

Ni har en otroligt ung trupp, tänker ni försöka förstärka truppen med äldre spelare?

Mer erfarenhet vill vi ha. En spelare som har spelat på liknande nivå men har gjort det under en längre tid, så att vi kan ta till vara på den spelarens ihopsparade erfarenhet”.

Hur skapar ni en bra miljö för den äldre spelaren i den här unga truppen?

Dels att den spelaren ska få vara en viktig person som får dela med dig av sina kunskaper och på så sätt se dom andra spelarna växa.”.

Har ni provspelare på plats nu och kommer det komma fler?

Ja, vi har flera provspelare på plats, bland annat två brasilianska spelare. En mittfältare och en offensiv spelare och det kommer att komma nya spelare ända tills vi bedömer att truppen är färdig”.

Och efter lite jobb så kan 1882-Bloggen avslöja att dom två Brasilianska spelarna är den offensiva mittfältaren Julio Cesar Fernandes som har tillhört IFK Mariehamn, i den finska högstaligan, den senaste tiden och mittfältaren Ramiel Dias Farias som tillhört laget Cerâmica i den brasilianska fjärdeligan.

Kommer det att finnas provspelare med på matchen?

Ja, jag kan inte säga hur många men åtminstone några kommer att finnas med”.

Tshutshu Tshakasua har inte varit med er på slutet, vad har du för kommentar om honom?

”Jag vet inte riktigt alls om jag ska vara ärlig. Han har inte kontrakt med oss och i nuläget är han inte aktuell för oss, avslutar Marcus Bengtsson”.

”Matchen börjar 15.00 på Gavlevallen och motståndet består av IFK Uppsala i Division 3. Eftersom Brynäs IF spelar hemmamatch samtidigt kommer deras personal ta betalt på parkeringarna. Mer INFO om matchen hittar du HÄR…”

//1882-Bloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *