1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Oavgjort för SIF i premiärmatchen-Gruppseger för Gefles damer

2 min läsning

FOTO: Nils Westberg Löfgren

Två av våra Gästrikelag, Gefle IF och Valbo FF, blev tvingade att ställa in sina träningsmatcher. Det tredje, som i det här fallet var Sandviken, drog vinstlotten och spelade på ett snöfritt konstgräs i Värmland och Degerfors där slutresultatet skrevs till 0-0. Distriktets två bästa damlag har även dom fått spela sina matcher idag då både GIF och SIF befinner sig på Oil Quick-Cup uppe i Iggesund där Gefle IF vunnit sin grupp.

Dom tre bästa lagen i Gästrikland skulle alla ha spelat sina första träningsmatcher idag men på grund av fredagseftermiddagen och nattens stora snöfall fick bara ett av lagen spela sina första matcher.

Och det var Sandviken som hade turen att spela på annan ort, denna gången Värmland och Degerfors där Sandviken ställde upp med ett intressant lag med bland annat 18-åriga talangen Melker Dahlqvist, nya Yannick Mukunzi och provspelande Monga Simba.

Under den första halvleken var det hemmalaget Degerfors som styrde spelet och Sandviken hade det tufft att komma upp i några riktigt bra anfall men under den andra halvleken lyckades ändå SIF komma upp mer i banan men utan att skapa något speciellt.

Längre norrut pågår just nu Oil Quick-Cup i Iggesund där både Gefle IF och Sandviken där GIF hunnit spela sina tre gruppmatcher där man gick segrande i alla tre (5-0 mot Bergsjö, 0-3 mot Bollnäs och 2-1 mot Team Hudik). Sandvikens grupp har precis startat sina matcher och man vann sin första match med 3-2 mot Kovland och man spelar sina andra matcher just nu (klockan 21.00) mot Näsviken och klockan 23.30 mot Iggesund.

Imorgon spelas semifinalerna och finalen i Oil Quick-Cup där alltså Gefle IF är klara för semifinal mot tvåan i Sandvikens IF:s grupp.

//1882-Bloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *