1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Valbo FF laddar för ny säsong: ”Alla ska bidra”

3 min läsning

FOTO: Gefle Dagblad

I lördags skulle man ha spelat sin första match men på grund av snöfallet blev den inställd. Nu laddar Valbos herrar stenhårt inför träningsmatchen på lördag, men framförallt inför säsongen 2019. ”Det känns spännande, säger Valbo FF:s lagledare Tobias Norlen till 1882-Bloggen”.

Inför fjolårets säsong fick Valbo FF:s herrlag byta serie från Division 2 Norrland till Division 2 norra Svealand. Ett byte som var väldigt nödvändigt, i alla fall om man ska tro Valbos herrlags lagledare Tobias Norlen:

”Vi hamnade i en ny serie vilket var en härlig utmaning och framför allt kortare resor som innebar mindre kostnader, säger han”.

Vad minns du från förra årets säsong?

”Vi mötte många spelande lag med många skickliga spelare och vi stod upp bra mot dessa. Jag minns även bortamatchen mot Stocksund som var våran bästa match förra året, en riktigt välspelad match rakt igenom”.

Ni har tappat Nils Nilsson från förra året, vem ska göra målen för er i år?

”Nisse var en poängspelare ifjol och bidrog med mycket offensivt. Vi har värvat två forwards som vi tror kommer göra en hel del mål för oss. Sedan hoppas jag även att Anton Lindbom kan öka sin målskörd”.

Om vi pratar om Valbo FF överlag, vad säger du då?

Vi är en relativ stor förening och har bra många barn och ungdomar som spelar. Vi har utöver vårt herrlag också ett U-lag i Division 4 och ett damlag i Division 2″.

Berätta lite om eran trupp just nu?

Det känns spännande. Vi har en trupp på 23 utespelare och tre målvakter men vi tänker även att vi ska värva lite till. Vi har föryngrat truppen lite  och de är ett hungrig lag som visar upp en bra karaktär.”.

Vad är det lite mer specifikt som ni är ute efter?

”Vi vill ha in är en mittback för att känna att vi får rätt balans i laget”.

Vilken kommer att bli den viktigaste spelaren i år?

”Vi har en trupp där alla ska bidra och där har alla en viktig uppgift att vara påkopplad på både match och träning”.

Hur förbereder ni er för säsongen 2019?

”Vi tränar på med fyra pass i veckan och vi ska även spela en hel del träningsmatcher här under försäsongen”.

Ni har Henrik Isaksson som tränare, vad gör Henrik till en så bra tränare?

”Henrik är en fantastisk ledare som är otroligt noggrann i de han gör. Han är också duktig att hantera människor”.

Vad har Valbo FF som klubb för målsättningar med sitt herrlag, är en uppflyttning till Division 1 rimligt eller vad har man för ambitioner?

”Går vi upp så går vi upp. Det handlar hela tiden om att vi tar nästa steg och att spelarna utvecklas i rätt takt. Kan vi skicka en spelare vidare i seriesystemet är det bra”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *