1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

SÄSONGSPREMIÄR FÖR HERRARNA

2 min läsning

FOTO: Nils Westberg Löfgren

Förra helgens tänkta premiärmatch snöade bort. Nu gör Gefle IF:s herrar ett nytt försök och åker upp till Sundsvall för spel i Nordichallen. GIF tränade sista träningen innan avresan under torsdagseftermiddagen och på plats fanns GIF 13 kontrakterade provspelare och ett gäng provspelare, som även dom får chansen i morgondagens match mot GIF Sundsvall.

Gefle IF skulle ha premiärspelat förra veckans lördag men på grund av snöfallet så ställdes matchen in och premiärmatchen spelas istället imorgon mot det allsvenska laget GIF Sundsvall.

Gefle IF kommer till matchen med sina 13 spelare som är under kontrakt, men även med 5 provspelare som funnits med på träningar under veckan.

Idag (torsdag) gjorde man sitt sista träningspass innan morgondagens match och på träningen medverkade ett flertal provspelare som inte finns med på morgondagens match. Bland annat mittfältaren Linus Mattsson som enligt uppgifter till 1882-Bloggen är väldigt nära ett kontrakt med GIF.

Gefle IF:s provspelare som medverkar i träningsmatchen mot GIF Sundsvall:

Julio Fernandes, 21-årig brasiliansk forward som tillhör IFK Mariehamn. Gjorde dock bara två mål på 17 matcher i högsta finska ligan i fjol .

Herman Johansson, yttermittfältare/ytterforward från div 2-klubben Friska Viljor.

Besto Azu, forward/yttermittfältare. 26-årig nigerian som spelade i en rad Stockholmsklubbar på div I och div 2-nivå, men senast i grekiska tredjeligan.

Amadou Kalabane, 23-årig mittback/defensiv mittfältare som förra säsongen spelade i GIF:s seriekonkurrent Forward där han gjorde 22 matcher. Tidigare några allsvenska matcher i AFC Eskilstuna 2017. Från Guinea.

Jacob Ejerblad, högerback, som tillhört Elfsborgs akademi men kommer från Uppsala och spelade i Sirus U19-lag en tid i fjol.

Matchen mot GIF Sundsvall startar 14.00 och vill du se matchen så kan du se den på Gefle Dagblad.

//1882-Bloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *