1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Efter avslöjandet: Sandvik förlänger avtalet med GIF

3 min läsning

FOTO: Nils Westberg Löfgren

För några dagar sedan kunde 1882-Bloggen avslöja att en stor sponsor förlängde sitt avtal med GIF. Idag blev det officiellt, Sandvik förlänger sitt huvudpartnerskap med Gefle IF för säsongen 2019. ”Det är väldigt viktigt, säger klubbdirektören David Norell Husein till 1882-Bloggen”.

I tisdags kväll kunde 1882-Bloggen avslöja att en stor sponsor valt att förlänga avtalet med GIF. Det har gått två tysta dagar innan Gefle IF idag kunde meddela på sin hemsida att det stora företaget Sandvik valt att förlänga sitt avtal med GIF.

”Det känns såklart väldigt kul, och det är väldigt viktigt. Att vi kan behålla starka partners. Detta trots nedflyttning från elitfotbollen, där vår nya struktur och koncept kring ”EttBättreGefle” har varit nyckeln, säger klubbdirektören Norell Husein till 1882-Bloggen”.

Berätta lite mer om det projektet?

”EttBättreGefle” är namnet på vårt sociala program som är uppdelat i tre verksamhetsområden, med diverse aktiviteter som syftar till att bland annat erbjuda kostnadssfria lovaktiviteter och spontanfotboll för barn och ungdomar där våran Summer Camp och Nattfotboll är några exempel. En viktig del handlar även om värdegrundsfrågor och förebildsskap där vi tillsammans med Sandvik kommer instifta ett pris som ”Årets förebild i Gefle IF”.

Hur länge har ni förhandlat med Sandvik?

”Vi har ett nära samarbete så dialogen är ständig men diskussion om eventuell förlängning startade naturligt under hösten 2018, med mer intensiva möten vid årsskiftet. Där vi tillsammans utvärderade tidigare år och diskuterade upplägg och innehåll framåt”.

Berätta lite mer om vad det nya avtalet innebär?

”Sandvik är hela Gefle IF Fotbolls huvudpartner. Menat att de engagerar sig och synliggörs på både dam och herrlag under avtalsperioden. Kärnan i samarbetet kommer framöver att vara EttBättreGefle med de gemensamma aktiviteter vi har för att bättre samhället och Gävle som stad”.

Hur känns det att dom väljer er i och med att Sandvikens själv har ett lag på samma nivå?

”Det är klart att det blir en intressant faktor i detta sammanhang då Sandvik är starkt engagerade på bägge orter. De kommer såklart vara matchvärdar på våra derbymatcher, både dam och herr”.

Vad innebär det här avtalet ekonomiskt för er?

” Eftersom vi i och med degraderingen från Superettan är ännu mer beroende av våra lokala företagssamarbeten, då vi längre inte tar del av centrala TV och sponsoravtal, betyder detta jättemycket för vår totala ekonomi”.

Hur har ni det med övriga sponsorer?

”Det går precis som det övriga, sakta men säkert framåt. Vi har tyvärr märkt av en nedgång i vissa segment, främst företag som såg värde i den TV-exponering vi inte längre kan erbjuda, eller som är besvikna på att vi inte längre spelar i Allsvenskan eller Superettan. I och med stärkt koncept kring de sociala aktiviteter har vi däremot kunnat se ett större intresse från andra segment, främst större företag som värderar dessa insatser och sammanhang. Förhoppningen är att det väger upp men vi behöver ett starkt stöd av det lokala näringslivet för att vi ska få ihop helheten och bygga upp klubben igen”.

Hur gör ni för att övertyga sponsorer som är missnöjda på grund av det du nämner?

”Mycket handlar om att det värde Gefle IF har för Gävle Kommun och dess invånare och näringsliv, med vår stora verksamhet samt sociala projekt, men givetvis även att vara med och ta oss tillbaka till fotbollens finrum vilket är ett värde för alla i staden, avslutar David Norell Husein i intervjun med 1882-Bloggen”.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x