1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Huvudtränaren inför matchen mot Akropolis: ”Vi lärde oss mycket av matchen mot Sundsvall”

3 min läsning

FOTO: Nils Westberg Löfgren

Förra helgen spelade man premiärmatchen mot allsvenska GIF Sundsvall, em match där Gefle IF imponerade stort och åkte hem med en 2-1 förlust. Imorgon är det dags för en ny match där man för första gången får mäta krafterna med ett lag på samma nivå. ”Bra värdemätare, säger Marcus Bengtsson till 1882-Bloggen dagen innan matchen mot Akropolis.

Förra fredagen gästade man GIF Sundsvall i årets första träningsmatch. En match som på förhand såg ut att kunna sluta med en storförlust, men efter en nästan bragdartad match så kunde man åka hem med endast en 2-1 förlust.

”Vi känner att vi lärde oss väldigt mycket av matchen mot Sundsvall. Men det var som sagt ett väldigt bra motstånd och nu får vi testa mot ett lag på vår egen nivå vilket även det kommer att bli nyttigt och lärorikt inför framtiden, säger Bengtsson till 1882-Bloggen”.

Nu väntar Akropolis i årets första hemmamatch. Ett Akropolis som kommer med två matcher i benen där man vunnit den första med 1-3 mot IFK Lidingö och spelat 0-0 mot Division 1-konkurrenten Nyköping BIS. I Akropolis hittar vi även Marcus Ejerblad som är brorsa med Gefles nyförvärv Jacob Ejerblad.

Vad har ni tränat på under veckan?

”Vi har tränat på vårat arbetssätt och vi har även lagt tid åt att jobba med gruppen utanför Gavlevallen för att få ihop ett bättre lag”.

Hur ser truppen ut inför matchen?

”Hela truppen är tillgänglig och vi kommer även att ha med två provspelare”.

Ni kommer till matchen med två nyförvärv dom presenterats i veckan, Julio Fernandes och Jacob Ejerblad, berätta lite om dom?

”Det är två bra spelare och två bra personligheter som vi haft lyxen att få ha under träning under en längre tid och nu även få ha som ”våra spelare”.

Kontraktslängden på dom spelarna?

”Över denna men även näsa säsong har vi våda två under kontrakt”.

Hur är Julio Fernandes tänkt att användas?

”Han är ganska flexibel och kan användas som antingen spets men även dom en ytterforward eller yttermittfältare”.

Vad ska ni göra ännu bättre som ni inte var nöjda med i matchen mot Sundsvall?

”Vi jobbat fortsatt med helheten och känner att vi kan utveckla alla delar i vårt spel”.

Vad har ni snackat om inför och vad vill du se av ditt lag i matchen?

”Jag vill se att vi fortsätter ha samma ödmjuka inställning till att jobba tillsammans. Jag vill ju såklart även se att vi vågar spela ut ordentligt med vårt egna spel”.

Ni möter för första gången ett lag på samma nivå dom er själva, hur blir det?

”Alla matcher ör bra värdemätare då form och prestation är färskvaror men det blir absolut spännande att möta Akropolis”.

Om en storförlust skulle bli ett faktum, hur stor oro skulle det skapa?

”Vi funderar inte i dom banorna. Vi kan vinna, förlora eller spela oavgjort. Det är utgången av alla matcher oavsett motstånd eller serietillhörlighet”.

MATCHEN STARTAR KLOCKAN 15.00 PÅ GAVLEVALLEN OCH AKROPOLIS STÅR FÖR MOTSTÅNDET!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x