1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Vinst i hemmapremiären-Akropolisspelaren om Gefle: ”Kommer kunna vara med i toppen”

4 min läsning

FOTO: Nils Westberg Löfgren

Första seriekonkurrenten på årets försäsong blev Akropolis som gästade Gavlevallen på söndagseftermiddagen. Gefle IF bjöd på en bra insats och gick segrande ur striden med 2-0 där nyförvärvet Jacob Ejerblad bjöd på ett snyggt 2-0-mål. ”Att han hade den vänsterfoten visste jag inte, säger brorsan Marcus Ejerblad som är ny i Akropolis”.

Förra veckan spelade man premiärmatchen mot allsvenska GIF Sundsvall uppe i Sundsvall. GIF lyckades då komma ifrån matchen med en bra match och en förlust med endast 2-1.

Idag eftermiddag var det dags för årets första hemmamatch på Gavlevallen när Stockholmslaget Akropolis IF kom på besök. Ett lag som slutade fyra förra säsongen och har stora ambitioner att ta steget upp till Superettan, redan i år.

Matchen började väldigt jämnt och både laget kunde känna mycket på boll men utan att skapa något vidare. I Gefles stabila försvar fanns förra veckans nyförvärv, Jacob Ejerblad, placerad på högerbacksplatsen.

Men det fanns inte bara en Ejerblad på plats i Gävle och på Gavlevallen denna ”våriga” februarieftermiddag. Brorsan Marcus Ejerblad som skrev på för just Akropolis fanns med och hoppade även in i den andra halvleken.

”Jag satt ju som du säger på bänken i första halvleken. Jag tycker att det är en väldigt jämn första halvlek och det är även jämnt i början på andra. Men runt den 60:e minuten så gör vi ju ett flertal byten och efter det tar Gefle över ordentligt tycker jag och gör ju sedan två mål också, säger Marcus Ejerblad till 1882-Bloggen efter matchen”.

Och som Marcus Ejerblad säger så tog GIF över spelet i mitten på den andra halvleken och i den 88 minuten kunde den inhoppande Nils Nilsson slå in en retur efter att Frej Engberg stannat kvar i straffområdet och lagt in ett hårt skott som styrdes ut till Nilsson.

Sedan kunde även Jacob Ejerblad skickligt placera in 2-0 i den 91:a minuten och matchen var därmed avgjort.

”Nej, men han brukar ju inte göra mål så det var väl lite dumt att göra det nu när vi möttes för första gången. Men han gjorde det bra och gick förbi första, fick mycket yta och knorrade in den i bortre hörnet. Att han hade den vänsterfoten visste jag inte heller”.

Vad tycker du om Gefles insats?

”Jag tycker att man visar att man vill spela mycket bakifrån och det funkade ju bra. Jag vet att brorsan gillar att en av ytterbackarna sjunker ned och den andra lyfter upp vilket dom gjorde mycket mot oss idag. Sedan så tycker jag ju att dom är farliga där uppe med nya brassen och dom andra offensiva spelarna, säger han och fortsätter:

”Så jag är imponerad av Gefle måste jag säga. För vad jag hört så pratas det mycket om en mittenplacering eller till och med någonstans i botten man jag tror absolut att det kan bli en bra säsong för dom”.

Hur långt tror du att Gefle IF kan komma?

”Nej, men alltså jag tror att man absolut kan blanda sig i toppen och kriga”.

Vad snackade ni om Gefle innan matchen?

”Vi snackade ju mycket om att det här skulle bli det första riktiga testet för oss då vi har mött två lite sämre lag tidigare på försäsongen. Men sedan tror jag även att det inte är särskilt många som har någon bra koll på Gefle IF och vart dom befinner sig i år så vi visste väl inte riktigt vad vi skulle förvänta oss”.

Hur bra koll på Gefle IF har du personligen?

”Jag skulle faktiskt vilja påstå att jag har väldigt bra koll på GIF. Jacob och jag har kollat på otroligt mycket fotboll enda sedan vi var små och jag vet mycket väl vart dom har varit och vad dom försöker bli nu igen. Sedan har jag ju faktiskt varit här i Gävle med brorsan när vi var lite yngre och då var ju Marcus (Bengtsson) tränare för U-17 så jag har fått ett bra intryck av han så jag har bra koll på GIF”.

Vilken spelare i GIF imponerade mest på dig?

”Jag måste väl ändå ge brorsan att han gjorde en bra insats men brassen där uppe på topp gjorde det riktigt bra måste jag säga”.

MATCHFAKTA:

Målen: 1-0 (88) Nils Nilsson och 2-0 (91) Jacob Ejerblad

Domare: Arian Chalak

Publik: 233

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
BergqvistAlma2005
BergqvistAlma2005
2 years ago

Bra artikel Hugo!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x