1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Premiärmatcherna i årets DM avklarade-SAIK slog Brynäs efter målfest: ”Jävligt roligt med mycket mål”

3 min läsning

FOTO: SAIK

Under helgen sparkades årets DM-gruppspel igång när GRUPP 1 och 2 hade sina premiärmatcher. I GRUPP 1 möttes Brynäs IF och Sandvikens AIK, i ett på förhand tippat toppmöte, i en match som till slut innehöll nio (!) mål. ”Fotbollen var väldigt dålig så jag tycker det är jävligt roligt att det blir mycket mål för alla som var här och kollade, säger SAIK:s tränare Eldar Abdulic”.

Under lördagsförmiddagen drog 2019 års distriktsmästerskap igång i form av matchen mellan Stensätra IF och Torsåkers IF. En match där Stensätra skrällde och fick med sig en 2-1 vinst mot Division 3-nykomlingen Torsåker.

Två timmar senare spelades den förstamatchen i den andra grupen, GRUPP 2, där IK Huge gästades utav Årsunda IF. I den matchen kunde Huge vinna utan några problem och slutresultatet skrevs till 3-0.

Idag (söndag) var det dags för två ytterligare matcher när Hille IF – Hofors AIF fick inleda dagens DM-spel. En match där Hille kunde åka hem med tre poäng efter en betryggande 1-3-seger.

Och klockan 11.45 var det alltså dags för toppmötet mellan Brynäs IF och Sandvikens AIK (SAIK), en match som alltså 1882-Bloggen för övrigt sände live på vårat Instagramkonto.

Matchen började med ett starkt övertag för SAIK som visade klass i sitt eget spel där man visade upp ett fint passningsspel. Det fina passningsspelet skulle även leda till att man en bit in på den första halvleken kunde göra både 0-1 och 0-2. Men Brynäs, skulle precis innan halvtidsvilan, få in ett viktigt reduceringsmål efter att skyttekungen Emil Sjöö skjutit in 1-2.

”Vi pratade i paus om att vi skulle höja tempot och göra allting lite snabbare men grejen är att vi inte alls gör det utan vi blir mer mindre synkade och segare. Sen gör Brynäs något mål där och efter det tappar vi huvudet helt, säger SAIK-tränaren Abdulic”.

För precis som Abdulic säger så blev det ingen tempoökning för SAIK som istället föll igenom och en bit in i den andra halvleken hade Brynäs skaffat sig en ledning med 4-2.

”Vi synkar inte tillräckligt snabbt mellan backlinjen och mittfältet och vi går bort oss alldeles för tidigt så vi måste jobba mycket mer på att falla rätt, synka ihop och därefter sätta pressen”.

Vad gjorde ni för att vända tillbaka matchen till eran fördel?

”Vi gör ju tre byten ganska tätt och jag tycker att dom förändrar matchen. Vi får in mer tyngd och sen var vi noga med att vi skulle bemanna den så kallade ”gyllene zonen” och det är så vi gör målen också”.

För målen skulle komma för SAIK som mycket tack vare nyförvärvet Roni Ali, som tillslut stod för ett hattrick, kunde vända matchen till en vinst med 4-5 efter att man tagit över spelet och spelat ut Brynäs sista delen av andra halvlek.

”Jag är nöjd med det mentala för även om det skiljer en division mellan lagen så är det inte lätt att bara ställa om och skapa chanser och vända matcher”.

I och med segern mot Brynäs IF går man upp i delad serieledning med Stensätra IF inför nästa omgång som spelas nästa helg.

TABELL GRUPP 1:

1: Sandvikens AIK/ MS:+1 P:3

2: Stensätra IF/ MS:+1 P:3

3: Brynäs IF/ MS:-1 P:0

4: Torsåkers IF/MS:-1 P:0

TABELL GRUPP 2:

1: IK Huge/ MS:+3 P:3

2: Hille IF/ MS:+2 P:3

3: Hofors AIF/ MS:-2 P:0

4: Årsunda IF/ MS:-3 P:3

MATCHFAKTA:

Målen: 4-5

Domare: Marcus Jeppsson

Publik: ca 100

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x