1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Klar förlust för GIF som hade det tufft: ”Släpper in lite väl billiga mål”

5 min läsning

 

I säsongens fjärde träningsmatch åkte GIF:s herrar på förlust mot Division 1-nykomlingen Vasalund. En match som spelmässigt var ett klart steg bakåt efter dom tidigare matcherna. ”Vi gör en svag första halvlek, säger anfallaren Nisse Nilsson en timme efter matchens slut”.

 

Att det var en väldigt tuff uppgift som väntade Gefle IF var klart redan innan matchen. Trots att man är nykomlingar och spelade i Division 2 förra året så ser man ut att bli väldigt bra den här säsongen efter att man imponerat stort på försäsongen.

”Innan matchen pratade vi om att vi skulle fortsätta med vår fina press högt upp i banan efter förra helgen, att komma till fler avslut och döda våra anfall för att inte få så många kontringar emot oss, säger den nygamle Nilsson som fick börja på bänken ännu en gång och säger såhär om det:

”Ja, av fyra matcher har jag börjat på bänken i två men Marcus (Bengtsson) har sagt att ingen av oss spelare ska lägga någon värdering i att man startar eller sitter på bänken. Han vill låta alla spelare lära sig vårat spelsätt och även testa några provspelare så jag tycker det är helt naturligt hur det har blivit och hur det har sett ut när det gäller speltid”. 

Men du ser dig själv som en startspelare när serien drar igång?

”Med tanke på att jag är den enda, förutom Jacob (Ejerblad) och våra juniorer, som kommer från lägre nivåer så tycker jag att jag anpassat mig både bra och snabbt till tempot som krävs på den här nivån. Det som jag skulle vilja förbättra är att bli ännu jämnare i mina prestationer och att bli lite mer avslappnad när jag får bollen högt upp i banan. Det kommer leda till fler målchanser för laget. Men till frågan, jag ser mig själv som en startspelare när serien drar igång, jag tycker jag är i bra form fysiskt och orkar springa mycket”. 

 

Tyvärr så var det inte mycket av det, som Nilsson säger att man pratade om inför matchen, som hände i själva matchen. För den första halvleken var Vasalunds från matchminut ett till den var slut. Vsalund skulle även lyckas göra två mål under dom första 45 minuterna när man i den 20:e och 22:a gjorde både 1-och 2-0. 

”Vi slarvar i passningsspelet, i presspelet blir vi väldigt utspridda och vi släpper in två lite väl billiga mål. Det positiva är att vi inte viker ned oss utan att alla känner att vi kan så mycket bättre, säger han och fortsätter: 

”Så, som sagt. Vi gör en väldigt svag första halvlek där vi är väldigt tillbakapressade och vi får försvara mycket. Men vi korrigerade en del taktik och detaljer i halvtid och spelar verkligen upp oss i den andra halvleken där vi får hålla i bollen mer och får flytta upp laget”. 

Vilka detaljer pratade ni om i paus?

”Att vi skulle vara mer samlade som lag och inte så utspridda, samt att spela bredare med ytterbackarna så att dom inte kunde hitta crossbollar djupt ned på våran planhalva”. 

Den andra halvleken blev i alla fall som ”Nisse” säger, ett litet uppsving från GIF som mycket tack vare mittbacken Amadou Kalabane fick en helt annan stabilitet i försvaret. Men trots det så var det Vasalund som fortfarande var det bättre laget, ett Vasalund som Nilsson har bar koll på efter att han mött laget i förra årets Division 2 när både Vasalund och Nisse höll till i ”tvåan”, Nilsson då i Valbo FF. 

”Precis, jag mötte dom med Valbo förra året och dom är ett väldigt passningsinriktat lag, dom vill spela sig igenom varje lagdel och har många skickliga spelare som gillar att spela efter marken. Dom spelar även med en fembackslinje och skjuter fram sina ”wingbacks” väldigt högt upp i planen”. 

Fanns det någon skillnad i deras sätt att spela nu mot för då?

”Skillnaden är att dom i år inte kommer att kunna slarva genom att inte jobba hem ordentligt när dom tappar bollen. Det märke jag idag också, att dom var mycket mer koncentrerade i allt dom gjorde, förra året var dom överlägsna och behövde inte alltid prestera på topp”. 

Överlägsna var dom i tvåan ifjol, och överlägsna blev dom tyvärr mot Gefle IF och matchen slutade också 2-0 till hemmalaget, Vasalund.

I Gefle IF saknades bland andra Sebastian Sandlund och målvakten Jake McGuire i matchen men vad 1882-Bloggen fått höra ska det inte vara några allvarliga skador som stoppade dom från spel. 

Spelade gjorde även provspelarna Jesse Edge och Linus Mattson, där den sistnämnde enligt 1882-Bloggens källor är väldigt nära en överenskommelse med GIF. 

Fyra träningsmatcher är nu alltså spelade och känslan är att Gefle IF:s herrar kommit ganska långt med arbetet inför säsongen och Nisse Nilssn håller med om att man kommit en bit, även om man har en del kvar att jobba med: 

”Vi känner oss väldigt trygga i vårt försvarsspel där vi tagit stora steg på kort tid, men vi känner även att vi har en del kvar att jobba med i det offensiva. Mer skärpa i avgörande passningar och hur vi ska hitta enklare vägar framåt är två saker till exempel”. 

Hur går ni vidare från den här matchen nu?

”Nu väntar en träningsvecka där vi får slipa på detaljer som inte fungerade idag, samt en ny match på hemmaplan vilket känns väldigt skönt då jag tycker att vi presterat väldigt bra fotboll på Gavlevallen”. 

Och precis som Nisse säger så spelar Gefle IF:s herrar nästa träningsmatch nästa helg, mot Hudiksvalls FF på söndag klockan 15.00 på Gavlevllen. Har du inte möjlighet att se matchen kan du se den på Gefle Dagblad som livesänder matchen för sina prenumeranter. 

MATCHFAKTA: 

Målen: 1-0 (20) och 2-0 (22)

Plats: Skytteholms IP (Stockholm)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Kent Björk
Kent Björk
2 years ago

Vi tar nya tag och kämpar vidare!⚽️💙

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x