1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Ny match för GIF efter förra helgens förlust-nu byter man spelsystem: ”Behöver bli mer flexibla”

2 min läsning

FOTO: Nils Westberg Löfgren

Ny match väntar Gefle IF:s herrar som tar emot Hudiksvall på Gavlevallen imorgon, söndag. ”Efter matchen senast har vi haft tydliga saker att jobba med, säger mittfältaren Isac Rojas till 1882-Bloggen inför matchen”.

Förra helgen kom första bottennappet hittills på försäsongen när man åkte på en 2-0-förlust mot Vasalund på bortaplan. En match som GIF inte alls är nöjda med och som inte får återupprepas.

”Jag vet inte riktigt vad som hände egentligen, det kändes lite som att alla stod och sov på planen, säger Rojas och fortsätter:

”Ingen gjorde sig spelbar och det funkade inte alls kollektivt. Personligen så mådde jag inte alls bra redan innan matchen och hade problem med energin under matchen. Hade det varit en tävlingsmatch hade jag hoppat av, för då hade jag förstört så mycket, men nu spelade jag klart eftersom det inte gällde något”.

Vad tig ni med er från den matchen?

”Alltså efter den matchen så har vi haft tydliga saker att jobba med. Nu byter vi spelsystem inför matchen mot Hudiksvall också så vi är inte nöjda med förra matchen”.

Till vilket spelsystem byter ni?

Vi byter från vårat nuvarande 4-5-1 eller 4-3-3 som man också kan säga till ett slags 3-5-2 eller 5-3-2. Det är framför allt för att vi inte ska fastna i matcher, för att vi ska bli mer flexibla och kunna ändra en matchbild. Sedan vill vi också kunna ha två olika varianter som vi kam byta emellan”.

Relaterat: Nya mittfältaren om Arameisk Syrianska, försäsongen och hur nära det var Sandviken: ”Skickade några sms med Pelle”

Rojas som är ny i klubben är dock imponerad av laget hittills och tycker att tre spelare har varit extra bra.

”Amadou Kalabane är ju en fantastisk spelare och det märks ju att han spelat högre upp. Annars har Grace (Tanda) och ”Sebbe” (Sebastian Sandlund) varit bra”.

Matchinfo:

Plats: Gavlevallen

Tid: Imorgon (söndag) 15.00

Tv: Gefle Dagblad

Foto: Nils Westberg Löfgren, Gefle IF Fotboll

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x