1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Oddsen har sagt sitt-Sandviken blir det bästa Gästrikelaget på herrsidan

2 min läsning

FOTO: Mikael Nord

För sex timmar sedan stundade årets upptaktsträff av herrarnas Division 1. När oddsen hade fått sagt sitt stod det klart att Sandvikens IF ska bli det bästa laget från Gästrikland 2019.

Att säsongen 2019 kommer att bli speciellare än vanligt är varken en nyhet eller hemlighet. Flera lag spelar i relativt höga serier och i flera väntar rykande derbyn.

Det kanske hetaste och mest kokande derbyt är mellan Gefle IF och Sandviken på herrsidan. Lagen har inte möts sedan 1986 och det har aldrig varit aktuellt för ett möte då Sandviken huserat i Division 1 och 2 medan GIF legat högre upp, till exempel i Allsvenskan i 15 säsonger.

Men på grund av Gefles ras genom serierna är man nu på samma nivå som SIF, kanske till och med snäppet under. För enligt oddsen för säsongen som visades på upptaktsträffen för Division 1, som hölls i Stockholm under torsdagseftermiddagen, så hamnar Sandvikens IF högre upp en Gefle IF i tabellen, betydligt högre till och med.

Vinsten ska enligt oddsen så mellan Carlstad United och Akropolis som ger 3,95 gånger utav pengarna tillbaka vid tippning på något utav dom lagen.

Men precis efter dom två favoriterna så kommer faktiskt Sandviken, ett SIF som varit på gång under dom senaste säsongerna med Pelle Olsson som tränare, och nu tippas man alltså trea med 6.00 gånger pengarna tillbaka.

Gefle då? Jo, laget som ska etablera sig i Division 1 i år och som jobbar hårt med sin dåliga ekonomi hittas inte förrän på plats 12, fyra platser över nedflyttningskvalplatsen.

Notera dock att det här bara är odds och att verkligheten kan visa något helt annat. Men ett tecken på vart publiken i fotbollsgästrikland ska rikta sitt favoritskap inför dem kommande derbyna är det i alla fall.

1882-Bloggen kommer under den kommande tiden att tippa alla serier där vi har Gästrikelag med och vi kommer att göra det innan seriens start. Eftersom att herrarnas Division 1 är den serien som startar först är det även den som vi börjar att tippa och under nästa vecka kommer den finnas tillgänglig att läsa i ett blogginlägg.

Oddsen för Division 1 Norra 2019 som är satta utav Svenska Spel. FOTO: Ettanfotboll

//1882-Bloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *