1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Ny KROSS av GIF i genrepet efter Fernandes show i första halvlek-Tanda fortfarande mållös: ”Sparar dom till nästa helg”

3 min läsning

FOTO: Nils Westberg Löfgren

Medan Sandvikens IF:s herrar vann sitt genrep hemma mot Division 2-laget Kvarnsvedens IK så passade Gefle IF på att KROSSA ett annat lag från ”tvåan”. Gefle IF kunde nämligen plocka med sig en seger med hela 6-1 efter fyra (!) mål utav Julio Fernandes i den första halvleken. ”Ja, det var fyra fina mål, säger tränaren Marcus Bengtsson efter matchen”.

Nästa helg startar 2019 års Division 1 och detta år med två lag från Gästrikland med i serien. Båda lagen har nu varit igång med träning i ungefär tre månader och idag spelade dom båda sina genrep inför seriestarten.

Sandvikens IF tog en klar seger hemma på Jernvallen när man besegrade Division 2-laget Kvarnsvedens IK. Lagets tilltänkte målkung, Leo Englund, visade varför han gjorde 16 baljor i Division 1 förra året när han satte dit två stycken bollar i 3-0 segern.

Två mål av Englund i Sandviken alltså. Kanske slår dock Gefle IF:s Julio Fernandes Englunds två mål då Fernandes hade show i matchen och lekstuga med Ytterhogdalsförsvaret i den första halvleken.

För när 33 matchminuter hade passerat på Gavlevallens konstgräs så hade GIF gjort fem mål och brassen Julio Fernandes hela fyra (!) utav dom.

”Ja, det var fyra fina mål, konstaterar hans tränare Marcus Bengtsson efter matchen”.

Gefle IF levde också spelmässigt upp till resultatet man hade med sig ut i halvlek och dominerade varenda minut utav den första halvleken. Högerbacken Jakob Ejerblad tvingades tyvärr utgå redan efter ungefär 20 minuter på grund av en stukad fot. Det ska dock inte vara något allvarligt enligt Ejerblad själv som tror på en match mot Nyköping nästa helg.

Utgången av Ejerblad ledde till att målsprutan Nils ”Nisse” Nilsson fick hoppa in på den något ovana högerwing-platsen, en plats som Nilsson dock klarade väl och fick även skriva in sig i målprotokollet med hans 3-0-mål i den 29 minuten.

En som dock inte fick skriva in sig i målprotokollet var anfallaren Grace Tanda som återigen hade massvis med lägen men som inte lyckades få in bollen.

”Ja, precis. Jag fortsätter att nöta på och jag känner väl att jag hade lite otur idag med avsluten och så men, jag sparar målen till nästa helg, säger Grace med ett stort leende i Gavlevallens korridor direkt efter matchen”.

Ytterhogdal kunde dock reducera till 5-1 redan i den 46 minuten efter att Gefleförsvaret, som annars var bra, var väldigt oorganiserat och hafsigt. Men förutom målet skulle inte bortalaget skapa något mer utav värde och Gefle IF kunde istället utöka ledningen och fullborda krossen genom Isac Rojas 6-1 mål i slutskedet av matchen.

”Visst hade det känts bättre om vi hade vunnit med 6-0 och inte släppt in något mål men ändå, det var en väldigt bra match”.

Ja, vad tycker du egentligen om matchen?

Jag tycker det är en bra match utav oss och vi lyckas göra mycket mål och som sagt, vi släpper ändå bara in ett enda mål. För även om det skiljer en serie mellan oss så är det ett bra lag vi möter så jag är nöjd med vår insats”.

Vinst idag och Grace är tydlig med vad som väntar:

”Nu är det stenhårt jobb som väntar hela veckan och så är det premiär på söndag som vi ska se till att vinna”.

MATCHFAKTA:

Gefle IF – Ytterhogdals IK

Målen: 1-0 (5) Julio Fernandes, 2-0 (27) Julio Fernandes, 3-0 (29) Nils Nilsson, 4-0 (30) Julio Fernandes, 5-0 (33) Julio Fernandes, 5-1 (46) Kyle Sambor och 6-1 (85) Isac Rojas

Domare: Rambod Beigi

Plats: Gavlevallen

Publik: 163

Julio Fernandes gjorde fyra utav Gefles sex mål i matchen mot Ytterhogdal. FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

1 thought on “Ny KROSS av GIF i genrepet efter Fernandes show i första halvlek-Tanda fortfarande mållös: ”Sparar dom till nästa helg”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *