1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

DM-KVARTSFINALERNA FÖR HERRARNA LOTTADE: GIF STÄLLS MOT HILLE

2 min läsning

FOTO: Nils Westberg Löfgren

Idag (tisdag) lottades kvartsfinalerna för årets DM-spel. Totalt fyra kvartsfinaler ska spelas och Gefle IF ställs emot tvåan i grupp 2, nämligen Hille IF.

Herrarnas DM-gruppspel är som tidigare skrivet redan färdigspelat och totalt gick fyra lag direkt vidare till kvartsfinalerna. Ett ytterligare lag från grupperna 3, 4 och 5 ska dock ansluta till kvartsfinalerna och vilket lag det blir avgörs om lite drygt en vecka i en åttondelsfinal.

Till kvartsfinalerna kommer också dom seedade lagen som i herrarnas DM är Gefle IF, Sandvikens IF och Valbo FF. Dom tre bästa lagen kallas alltså för ”seedade” och slipper att spela gruppspelet och kommer direkt in till kvartsfinalerna.

Fyra intressanta kvartsfinaler ska alltså spelas och dom kommer att äga rum mellan den 16-23 april. Notera också att enligt Gästrikland Fotbollförbund så kan hemmalagen få spela matchen på egen plan men på grund av att det fortfarande är tidig vår så är det ytters tveksamt om detta kommer att gå.

För Gefle IF:s del ställs man mot Division 4-laget Hille IF som blandat och gett under försäsongen men som lyckades knipa andraplatsen i grupp 2 efter Hofors AIF men före IK Huge och Årsunda. En kvartsfinal som GIF ska kunna vinna utan några som helst problem. Matchen kommer att spelas på torsdagen den 18/4 och spelplatsen kommer att vara på Gavlevallen.

KVARTSFINALERNA:

Kvartsfinal 1 16/4 Tid ej satt: Hofors AIF – Sandvikens AIK (Stålringen)

Kvartsfinal 2 18/4 20.00: Hille IF – Gefle IF (Gavlevallen)

Kvartsfinal 3 22/4 20.00: Vinnaren i 1/8-delsfinal – Sandvikens IF (Gavlevallen)

Kvartsfinal 4 23/4 19.30: Brynäs IF – Valbo FF (Sörby IP)

Kvartsfinalerna för herrarnas DM är lottade.

//1882-Bloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *