1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Sista pusselbiten lagd-GIF värvar tidigare Barcelonaspelare: ”Väldigt glädjande”

3 min läsning

FOTO: Nils Westberg Löfgren

Premiär om mindre än två dagar, då väljer GIF:s herrar att plocka in det sista nyförvärvet. Han provspelade för Örebro SK i vintras och är fostrad i Barcelona, nu är spanjoren Iu Ranera Grau klar för Gefle IF. ”Det känns jättebra, säger tränare Marcus Bengtsson till 1882-Bloggen under torsdagseftermiddagen”.

Transferfönstret stänger imorgon (fredag) och Gefle If har sedan tidigare visat att man har sökt ytterligare ett, sista, nyförvärv. Under dom senaste träningsmatcherna har flera olika mittfältare testats men nu har man hittat en spelare man vill ha.

Den spanska mittfältaren Iu Ranera Grau har skrivit på för GIF och tränare Bengtsson är nöjd med värvningen utav den tidigare ungdomsspelaren i Barcelona:

”Det är väldigt glädjande att vi kom överens så det känns jättebra”.

Ranera som så sent som för några månader sedan gjorde matcher i den spanska tredjeligan i laget UD Almeria B men som inte blev kvar där. Han fanns även med på det allsvenska laget Örebro SK:s träningsläger i Dubai och var inte långt ifrån ett kontrakt där. Men nu blev det alltså inget och han är klar för Gefle IF för säsongen 2019, om det blir längre än så vill inte Bengtsson avslöja.

”Nej, det får fortsätta att vara osagt men det kanske kommer fram snart men just nu undviker jag att svara på den frågan”.

Enligt uppgifter från en trovärdig källa till Bloggen kan vi dock säga att kontraktet ska vara på minst två år med chans till fler år.

Hur fick ni tag på Ranera?

”Dels genom agent men också genom en kurskamrat som är assisterande i Örebro där Iu var med på deras träningsläger i Dubai och han hade bara positivt att säga. Sen har vi ju haft honom här ett tag nu så jag har fått en bra bild utav honom”.

Bengtsson är också noga med att säga att man nu värvat klart enligt budgeten och att det inte finns mer pengar att hämta ut. Han säger också att det kommer dröja innan han finns med i spel så han har känt av små känningar och varit utan klubb och matcher ett tag.

Kommer han att vara anställd på heltid?

”Det där är ju en svår fråga för heltidsanställd kan man ju inte säga att han ärmen han har en lön som han nog skulle kunna klara sig okej men det är inga heltidslöner. Vissa spelare klarar sig på väldigt lite pengar men vi snackar aldrig några heltidslöner som i Superettan eller Allsvenskan.

Vart i planen vill du använda honom?

Han kommer att konkurrera som en utav dom tre centrala mittfältaren i vår startelva, om han tar någon utav platserna får vi ju dock se”.

Iu Ranera Grau är Gefle IF:s herrars senaste och sista nyförvärv för säsongen 2019.

//1882-Bloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *