1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Ny förlust för Gefle som inte gjort mål på nio halvlekar-Geflespelaren om måltorkan: ”Sätter inte våra chanser”

4 min läsning

Gefle lyckades inte med att skrälla i dagens bortamatch mot tabellettan Akropolis. Istället blev det ännu en förlust för Gefle som nu bara har en poäng ned till Division 1. ”Vi måste börja ta poäng för att undvika att på riktigt bli inblandade i bottenstriden, säger Frej Engberg efter matchen”.

Nej, inte borde man som Geflesupporter ha några vidare förväntningar på bortamatchen mot Akropolis. Det ”grekiskt-inspirerade” laget från Spånga ledde serien inför matchen med noll säsonger sedan seriestarten i april.

Och efter matchen mot Gefle var man kvar på den första platsen i årets Division 1 Norra med ännu en vinst och en match att räkna in på listan på förlustfria matcher.

”Känslan är aldrig bra efter en förlust, säger Gefles vänsterwing Frej Engberg efter matchen”.

Men med tanke på motståndet var inte insatsen så dålig från Engbergs Gefle. Att hemmalaget Akropolis var bra var det inget snack om, men Gefle stod upp bra och precis innan tabellettans 1-0-mål i den 19:e minuten hade GIF etablerat ett tryck uppe vid Akropolismålet.

Men efter ledningsmålet tar Akropolis över den första halvleken och håller sedan i det greppet halvleken ut, en halvlek Engberg säger så här om:

”Akropolis är tydligt bollförande men det visste vi på förhand, att det skulle kunna se ut så. Vi har ett fortsatt bra försvarsspel och släpper inte till några jättechanser. Vi försvarar oss bra och jobbar hårt för varandra. Jag tycker att vi skapar chanser för att göra minst ett mål idag också. Vi hade kunnat försöka hålla i bollen längre stunder och byta kant lite oftare för att få dom att springa mer och således trötta ut dom mer”.

I den andra halvleken kliver Gefle än en gång ut starkt och skapar faktiskt några riktigt bra lägen, till exempel Frej Engbergs egna nick precis utanför straffområdet. Men trots bra lägen lyckas man inte göra något mål.

”Vi sätter inte våra lägen helt enkelt. Vi har inte riktigt den där sista skärpan som behövs, som min nick på hörnan idag till exempel. Där ska det vara mål, så enkelt är det bara”.

Ni spelar väldigt ofta utanför straffområdet, hade det inte varit bra och kombinerat med lite rakare spel?

”Visst hade det varit bra om man kunde gå mer rakt mot mål men vi möter ett motståndarlag som gör allt för att förhindra oss från att göra det. Dom stänger ytorna centralt vilket gör att vi tvingas använda kanterna”.

Akropolis skulle dock få hål på Gefle ytterligare när man med ungefär 10 minuter kvar av den ordinarie tiden kunde utöka ledningen genom laget målkung Victor Söderström. När Gefle sedan flyttade upp det mesta man hade kunde hemmalaget återigen kontra det matchavgörande 3-0-målet.

”Vi tvingas flytta upp spelet i slutet för att försöka forcera och gå för en kvittering vilket gör att dom kan kontra på oss och avgör matchen där, säger Engberg som själv byttes ut i den 67:e minuten”.

En ganska stor bortaklack från Gävle syntes på Spånga IP. Drygt 30 personer stod och supportade dom himmelsblårandiga Geflespelarna under dom 90 matchminuterna och till dom vill den 24-årige backen säga det här:

”Fansens stöd betyder självklart jättemycket för oss. Att dom fortsätter åka flera timmar för att stötta oss på plats, trots att det går tyngre just nu, betyder allt. Jag hade självklart önskat att vi kunde betala tillbaka till dom tillresta, så som vi gjorde borta mot Karlstad BK men idag blev det tyvärr ej så. Men stödet är fantastiskt, vi spelare uppskattar det verkligen och kommer göra allt vi kan för att vända denna negativa trend”.

3-0 förlusten innebär att Gefle inte har gjort mål på 24 dagar eller på nio halvlekar om man vill se det så. En minst sagt negativ trend som Engberg menar måste brytas.

”Det påverkar oss på så sätt att varje match framöver blir en final i sig där vi måste ta poäng för att undvika att på riktigt bli inblandade i bottenstriden. Nästa match är mot Forward och det är det en viktig match och vi ska göra allt vi kan för att bärga tre poäng”.

Hur går ni vidare nu?

”Det gäller att inte gräva ned sig för mycket. Självklart är det tungt just nu men imorgon börjar förberedelserna inför BK Forward och då är det fullt fokus på det för att vara så väl förberedda som det bara går. Det finns bara ett fokus och det är tre poäng”.

MATCHFAKTA:

Akropolis IF – Gefle IF

Målen: 1-0 (19)Victor Söderström, 2-0 (79) Victor Söderström och 3-0 (95) Nicklas Lindqvist

Hörnor: 10-8

Domare: Almir Kadiric

Publik: 379 (Spånga IP)

Nej, det blev ingen jubel för Frej Engberg den här gången heller, kanske kommer det mot BK Forward nästa helg.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DigitalOcean Referral Badge
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x