1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Gefle vinnare i ”Månadens match” efter två mål utav Lang-Skutskärstränaren om matchen: ”Vi får inga enkla mål”

4 min läsning

Under måndagskvällen utspelade sig ”Månadens match” på Gavlevallen där Gefle IF 2 efter några tunga matcher kunde ta tre poäng efter en stabil seger med 3-0. En tung förlust för motståndaren Skutskär som inlett säsongen knackigt. ”Inte vad vi tänkt oss, säger Skutskärstränaren Örjan Persson”.

Skutskärs IF:s damlag har inte fått den start som man hade önskar inför säsongen. Inför kvällens match hade laget endast spelat åtta poäng på sju matcher. Och matchen mot Gefle IF:s utvecklingslag under måndagskvällen blev inget positivt undantag.

Hemmalaget Gefle styrde spelet från matchstart och var det lag som stod för dom heta målchanserna. En pigg Ninni Lang var ett ständigt hot för Skutskärsförsvaret, som trots ett skott i kryssribban lyckades hålla borta Lang från mål så länge.

Men precis innan halvtid gick det inte längre att hålla borta den snabbe Lang ifrån att göra mål för Skutskär. I den 43 minuten får nämligen den 15-årige anfallaren bollen inne i straffområdet och får, trots att Skutskärsmålvakten är på bollen, in den i mål.

Efter paus är det ingen vidare offensiv anstormning från bortalaget från Skutskär trots underläget, istället är det Gefle som fortsätter vara det förande laget och som skapar målchanser.

”Den sista fjärdedelen framåt är det som vi gör mindre bra idag. Andrabollarna på hörnorna, våra skott och dom avgörande passningarna. Vi saknar skärpa och det där lilla extra, säger Skutskärs tränare Örjan Persson”.

Och när inte Skutskär passade på att gå offensivt passade istället Gefles Ninni Lang på att göra sitt och matchens andra mål efter att återigen blivit lämnad ensam med Towa Blanck i skutskärsmålet.

Rekommenderat: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Gefle IF 2 – Skutskärs IF)

Och inte heller efter 2-0-målet börjar Skutskär kliva uppåt i banan utan istället sker mycket utav spelet i mitten av planen och Skutskär är långt ifrån en kvittering.

”Gefle är ju väldigt tighta defensivt och väldigt vältränade. Det går ju liksom inte att ta sig förbi dom på chans utan du lär ju nöta, nöta och nöta för att komma förbi. Sedan har dom ju någon explosiv spelare på topp plus några riktigt stabila och säkra backar som tar bort våra duktiga forwards vilket inte många lag i den här serien klarar av”.

Kring mitten på den andra halvleken skulle dock Gefle få fart på matchen igen när man genom att byta in anfallaren Glora Amalaha kunde hota med ett djupledsspel. Den extremt snabbe anfallaren skulle i den 86 minuten ligga bakom matchens sista mål.

Amalaha skulle nämligen fixa en hörna som Josefine Blom, efter en touch av tvåmålsskytten Ninni Lang, sedan skulle trycka in. Ett 3-0 mål som sedan skulle stå sig matchen ut.

”Vi gör ändå en så bra match som vi kan. Vi följer matchplanen och försvarar oss som vi sa innan och med lite tur hade vi kunnat sätta någon boll och vinna. Nu är det dom som har turen på sin sida och därför vinner dom, säger Persson efter matchen”.

Relaterat: Gefles talangfullalag ska ta sig an ett mer rutinerat Skutskär i ”Månadens match”

Persson som varit tränare för Skutskärs damlag sedan säsongstarten i vintras var en utav dom många som hoppades att säsongen 2019 skulle bli en riktig toppsäsong där drömmen var en uppflyttning till Division 1. Men efter några mindre bra inledande matcher så ser tabelläget nu riktigt illa ut för Perssons Skutskär som efter matchen mot Gefle faktiskt ligger på en åttonde utav tio platser.

”Vi är ju väldigt, väldigt missnöjda med säsongsinledningen. Den har inte varit bra varken spelmässigt eller resultatmässigt. Det finns saker som har påverkat med spelarflykt och lite skador som gjort att vi inte fått spela med det lag vi vill. Ofta har vi haft oflyt i matcherna och får inga enkla mål men vi har gjort två lite bättre insatser nu mot bra lag och vi har bestämt oss för att gå på 100% på dom matcherna som är kvar”.

Hur ser den kommande tiden ut för er?

”Vi spelar mot Bollnäs borta nu på söndag och spelar vi så här som vi gör idag hoppas jag att vi står som vinnare. Sen går vi på en en tre veckor lång ledighet innan vi kör igång höstsäsongen där vi ska vara så bra som vi ska vara och förhoppningsvis ha några fler vinster”.

Matchen innebär att Gefles utvecklingslag stannar kvar på fjärde plats men hakar på toppen där man faktiskt bara har två poäng upp till Edsbyn på andraplatsen. För Skutskär ser som sagt läget mindre rofyllt ut där man har åtta poäng inspelade på lika många matcher.

MATCHFAKTA:

Målen: 1-0 (43) Ninni Lang, 2-0 (52) Ninni Lang och 3-0 (86) Josefine Blom

Domare: Johan Lundell

Publik: 52 (Gavlevallen)

Gefle tog hem ”Månadens match” mot Skutskär med 3-0.
FOTO: 1882-Bloggen

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DigitalOcean Referral Badge
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x