1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Inför Sollentunamatchen på lördag-anfallaren Bernhardsson är på gång efter målen senast: ”Det sitter ju i huvudet”

4 min läsning

Den tidigare GIF-spelaren och trogne spelaren Daniel Bernhardssons tid i Gefle IF var slut för flera år sen. Men nu är nästa ”Bernhardsson-era” redo att starta sin storhetstid i Gefle IF. ”Det är väl klart, man har ju en dröm, säger dottern Emelie Bernhardsson”.

Inför den här säsongen, mer exakt i slutet på december, värvade Gefle IF den tidigare och så trogne GIF-spelaren Daniel Bernhardssons dotter, Emelie Bernhardsson till sitt utvecklingslag i Division 2. Men det skulle inte dröja länge innan man kunde se den 17-åriga anfallaren i damernas a-lag i Division 1.

”Det började med att jag tränade med a-laget en gång i veckan redan när jag var i utvecklingslaget så på så sätt lärde jag ju känna alla i laget. Sen tyckte dom väl att jag gjorde det bra så då fick jag vara med på en testperiod på ungefär sex veckor och sen blev jag kvar där, säger Bernhardsson själv om den snabba flytten”.

Emelie Bernhardsson kom precis som sin pappa från Årsunda IF innan flytten till Gefle IF. Något som kanske dock skiljer sig mot fadern Daniel är speltypen. Istället för den extremt hårt arbetande mittfältaren som stod för grovjobbet beskriver sig dottern så här:

”Jag är ju väldigt snabb, bra på att läsa spelet. Sen har jag väl rätt inställning, oftast väldigt positiv och kan göra andra bättre”.

Emelies tränare, Tomas Axlund, beskriver fotbollsspelaren Emelie Bernhardsson så här:

”En jätteduktig fotbollsspelare men man får inte glömma bort att hon är ung och att hon kommer från Division 3. Vi har ju trott på henne hela tiden även fast målen inte kommit. Men jag tror att det släppte lite där efter målet mot Valbo i DM-finalen och sen var det ju proppen ur nu senast i helgen men det är en jätteduktig spelare som måste få utvecklas i lugn och ro”.

För efter en mållös inledning av säsongen för Bernhardsson, som annars är van vid att göra ordentligt med mål, kom säsongens första mål i DM-finalen mot Valbo förra veckan. Ett mål som, precis som tränaren Axlund sa, gjorde mycket för den unga anfallaren.

”Ja, det sitter ju i huvudet när man inte fått in ett mål på typ en halv säsong. Så det är klart att det är skönt att man fick göra ett mål där”.

Det riktigt, riktiga släppet skedde dock under helgen som varande när Gefle tog emot Gustafs GoIF hemma på Gavlevallen. En match som slutade med GIF-vinst med hela 8-1 efter att Bernhardsson gjort fyra utav målen.

”Det var en rolig match att spela. Vi skapade många chanser och gjorde många mål så det var riktigt kul. Jag har ju känt att jag har suttit fast här i början på säsongen och inte riktigt fått ut det jag velat men jag fick ju till fyra mål så det var skönt”.

Du har fått spela mycket och gjorde som sagt fyra mål senast, har du en dröm att bli lika framgångsrik som pappa Daniel?

”Jo men det är väl klart, man har ju en dröm liksom. Sedan man kom hit så är det ju många som har sagt att dom känner igen efternamnet och så, så det är kul”.

Och efter dom fyra seriemålen senast så väntar nu Sollentuna på bortaplan för Bernhardssons Gefle. Ett motstånd spelaren själv inte vet så mycket om, något som hennes tränare Tomas Axlund däremot gör.

”Vi har en bra bild utav dom. Dom spelar ju på konstgräs och är offensiva och försöker få med sig folk i anfallen. Vi mötte ju dom här hemma i hemmapremiären i våras och det är alltid skönt att veta att vi slagit motståndet. Vi kommer försöka jobba med många metoder för att kunna komma till många målchanser som vi gjorde bra senast”.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Norrvikens IP

Tid: 15.00

TV: Ingen

Får vi se fler mål från Emelie Bernhardsson imorgon?
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DigitalOcean Referral Badge
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x