1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

EN enda match återstår innan uppehållet när Karlstad BK gästar Gavlevallen-högerwingen om motståndet: ”Alltid roligt att möta bra lag”

3 min läsning

15 omgångar har spelats i Norrettan, hälften utav dom som ska spelas. Efter att både Allsvenskan och Superettan redan haft semester så är det snart även Geflespelarnas tur att få tillgängliga dagarna på sandstranden istället för konstgräset. Men en match finns kvar att spela innan det får kallas semester, lördagens match mot tabelltrean Karlstad BK som man har goda minnen emot efter vinstmatchen på bortaplan tidigare i år. ”Vi hade en väldigt bra press, säger wingbacken Nisse Nilsson innan fredagens träning när han minns tillbaka på den förra matchen”.

Efter 10 raka halvlekar utan mål kom äntligen det efterlängtade målet för Gefle IF i förra omgångens match mot BK Forward hemma på Gavlevallen. En match där Gefle även fick med sig en vinst och tre otroligt viktiga poäng i den så jämna Norrettan.

”Jag tycker att vi spelar ganska bra senast. I första halvlek låser dom oss lite i bör uppbyggnad men vi lyckas ju ändå skapa två riktigt farliga chanser som borde göra att vi går in med en ledning i paus. Dom har ju bara en chans i hela matchen så defensiven såg ju väldigt bra ut och den är vi ju trygga i också”.

”Det man verkligen kan ta med sig är ju att vi verkligen fick igång anfallsspelet och skapar målchanser. Till slut får vi ju också in bollen även m jag tycker vi borde gjort mer än ett mål”.

Vad är det som du tycker att ni gör bättre i anfallsspelet?

”Framför allt tycker jag att det är att vi fyller på med fler spelare i boxen och att vi tar oss till boxen lite mer direkt. Tidigare har det liksom varit att vi ska slå jättemånga passningar innan vi kommer in i boxen men nu var vi lite mer direkta och det är så vi vill vara och tränar på att vara”.

Isac Rojas blev förra matchens matchhjälte som även bröt den tunga mållösa perioden.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

Nilssons GIF har hittills tagit en bortaseger under säsongen, en seger som faktiskt kom mot just Karlstad BK som man nu återigen ställs mot i omgång 16. Enligt Nisse Nilsson är det dom här delarna som behöver återupprepas från den matchen:

”Våran defensiva insats var väldigt bra i den matchen. Det började redan vid vår fina press som gjorde att dom fick det svårt i sin speluppbyggnad och slog iväg en massa passningar”.

Vad blir viktigt i just den här matchen?

”Vi behöver isolera deras två duktiga anfallare Victor Edvardsen och Liridon Selmani som öser in mål just nu. Det som vi har snackat om så här innan matchen är att dom blev väldigt otåliga sist vi mötte dom när dom inte hade ledningen. Jag tror att det blir väldigt viktigt att vi kan hålla matchen vid liv när andra halvlek startar och passa på att kontra på ytorna som kan skapas”.

Men det är som sagt inget dåligt lag som ska avsluta 2019 års vårsäsong för Gefle IF. Karlstad BK, som är nykomling från Division 2, har efter tre raka vinster klättrat hela vägen upp till tredje plats i den så fruktansvärt jämna Division 1.

”Ja, absolut. Det är alltid kula att möta bra lag och vi vet om att det inte är någon omöjlighet. Mot Akropolis gör vi en utav våra bättre insatser tycker jag och trots att vi förlorar med 0-3 så står det bara 1-0 fram till det är 10 minuter kvar. Så det är bara roligt att möta bra lag, det motiverar en lite extra”.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Gavlevallen

Tid: 16.00

TV: Ettanplay och Gefle Dagblad

Nisse Nilsson är redo för en ny match.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Rekommenderat: EN enda match återstår innan uppehållet när Karlstad BK gästar Gavlevallen-höge… […]

DigitalOcean Referral Badge
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x