1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Trots två ribbskott-GIF tog väntad seger mot Hudiksvall

2 min läsning

FOTO: Nils Westberg Löfgren

Gefle åkte upp till Hälsingland och Glysis Sparbanken Arena för att gösta Division 2-klubben Hudiksvall i träningsmatchen inför återuppstarten utav Norettan nästa söndag. Och trots bland annat två ribbskott lyckades GIF åka hem med en 0-2-vinst.

Gefle fick ett mardrömsavslut på vårsäsongen, där man förlorade med hela 0-5 hemma mot Karlstad BK. Efter den mindre lyckade matchen gick laget, som har parlerat på den tolfte platsen i Division 1 Norra, på en semesterledighet på tolv dagar.

Men i veckan var det dags för höstsäsongens första träningspass och under fredagskvällen var det även dags för den första matchen.

För nästa helg väntar uppstarten utav serien när man åker ned till Karlstad för att försöka ta sig an Carlstad United.

Och för att komma så bra förberedda som möjligt till den matchen åkte GIF under kvällen norrut för att stanna på Glysis Sparbanken Arena i Hudiksvall för att ”genrepa” mot Division 2-motstånd.

Och det var bortalaget Gefle som inledde bäst och visade att det skiljer en serie mellan dom våda lagen.

Men trots ett spelövertag för Gefle så var ställningen mållös när domaren blåsten av den första halvleken, en halvlek där Grace Tanda stod för det bästa läget när han sköt bollen i ribban.

Men i den andra halvleken skulle spelövertaget löna dig och det skulle lossna. I den 50 matchminuten kunde man efter en bollvinst utnyttja ytorna på Nisse Nilssons högerkant och efter en fint kombinationsspel låta Isac Rojas skjuta in ledningsmålet för GIF.

Efter målet skulle GIF fortsätta med att nöta på vilket gjorde det allt svårare för hemmalaget att skapa några riktiga chanser.

Istället kunde GIF genom Nahom Zeru utöka ledningen till 0-2 i minut 80, ett resultat som skulle stå sig matchen ut.

MATCHFAKTA:

Målen: 0-1 (50) Isac Rojas och 0-2 (80) Nahom Zero

Arena: Glysis Sparbanken Arena

Grace Tanda gick ifrån matchen mållös.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x