1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Tufft läge inför hösten-men Gefle och Axlund vet vad som ska göras: ”Vi ska bli tydligare”

3 min läsning

Gefles tränare Tomas Axlund har planen tydlig inför höstsäsongen. FOTO: Gefle IF

Vårsäsongen blev raka motsatsen mot vad man ville. Inför hösten ligger man på nedflyttningsplats, men Gefles tränare vet vad som ska göras och utlovar förändringar. ”Vi har ett fokusområden på sista tredjedelen, säger han till 1882-Bloggen”.

Gefle IF:s damlag har varit en enda framgångssaga och en succé sedan starten för några år sedan.

Men i år blev det annorlunda. Efter fjolårets lyckade debutsäsong i Division 1 så var förväntningarna höga men efter en tung start blev inte vårsäsongen som man tänkt.

”Det har varit 13 olika matcher under våren. Vi jag jobbat hårt med truppen och haft många omstarter vilket också innebär omstarter i spelet, säger GIF:s tränare Tomas Axlund som tillägger:

”Det är en ny situation om man kollar till hur det har sett ut dom senaste åren. Men samtidigt så har vi levt i botten under hela den här säsongen så vi vet vad som krävs i höst”.

Vad?

”Alla lag i serien är bra och därför gäller det att ge allt i varje match och kriga dubbelt så mycket som vi gjorde i våras. Vi får inte heller vara rädda för att sjunka ytterligare i tabellen utan våga vinna istället”.

Men trots den resultatmässigt dåliga våren så spelade Axlunds GIF upp sig mot slutet, något man tar med sig in till hösten.

”Ja, vi hade en bra fas där mot slutet. Det var ju egentligen bara anda halvlek i Sollentuna som var dålig. Annars var vi verkligen på gång och det ska vi ta med oss nu”.

För efter den sista matchen mot GUSK på hemmaplan så gick laget på sommarledighet. En sommarledighet där spelarna får rensa skallarna och ledarna analyserat vårsäsongen.

Vad kom ni fram till där?

”Vi har satt ut lite nya och olika riktlinjer. Vi har även skapat två stora fokusområden som vi hoppas ska hjälpa till i våran offensiv. I övrigt har vi förenklat vårt spel lite, samt sagt att vi ska bli tydligare med vad vi gör”.

Och efter 15 dagar av ledighet stegade man åter upp träningarna i söndags på ett bokstavligt talat stekhett Gavlevallen. Dock med lite ändringar i spelartruppen.

”Tyvärr så har Elin Björklund valt att lämna oss för Sundsvalls DFF i Elitettan. Därmed har vi också plockat in Ninni Lang och Alice Hedström från vårt u-lag”.

Och därmed går Gefle IF in till höstsäsongen med en 18-mannatrupp vara första utmaning blir mot tabellfemman Ljusdal, en match som Axlunds säger då här om:

”Det ska bli jättespännande. Vi gjorde en bra match emot dom på bortaplan i våras där det såg ut att sluta 0-0 så jag har goda förhoppningarna inför den matchen”.

Elin Björklund lämnar Gefle och Divisiom 1 för Elitettan, ett tungt tapp för Gefle IF.
Foto: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x