1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Ådvall: ”Första halvlek i alla ära-men det är dom sista 45 som avgör hur det kommer att sluta”

2 min läsning

FOTO: Jens Carlsson

Sandviken i dubbla toppstrider, Åbyggeby kan döda herrfyran rekordtidigt, kommer SAIK att bytas ut mot Valbo i Division 2 och kommer Stensätra skrälla i damtvåorna? Många frågor, svaren väntar oss i den minst sagt intressanta hösten som väntar…

Första halvlek är färdigspelad och avblåst. Halvtidsvilan går även den mot sitt slut och dom taktiska instruktionerna inför den andra halvleken är sagda, det är nu det ska avgöras.

Den första halvleken har innehållit floppar och skrällar, men även en hel del däremellan. Vi har fått sett både drömmål och snedträffar. Men då var då som man brukar säga, nu är det dags att kliva ut på planen igen och avgöra matchen.

Rekordtidig seger i herrfyran?

I herrarnas Division 4 har nykomlingen och succélaget Åbyggeby spurtat iväg rejält och har skaffat sig ett läge att kunna avgöra rekordtidigt. Inför seriefinalen mot Hille på fredag leder man serien med hela 10 poäng.

Gulsvart på väg till damettan?

Likt som Åbyggeby har Stensätras damer skrällt och lagt beslag på förstaplatsen i Division 2. Efter halva säsongen spelad leder laget med 5 poäng ned till tabelltvåan Valbo FF. Kanske får vi se fyra lag i Division 1 från Gästrikland nästa år…

Dramatiska streckstrider…

Valbo FF:s herrlag i Division 2, Hille IF och Gefle IF i damettan. Alla har gemensamt att dom slåss och krigar om att hamna på rätt sida utav strecket. En otroligt viktig höstsäsong väntar för dom tre lagen som alla riskerar att flyttas ned en serie.

Avgör Åbyggeby Division 4 redan nu? Åker Gefle IF:s damlag ur Division 1. Hakar SIF på i racet om Superettan eller blir man återigen ett mittenlag? Kommer SAIK att bytas ut mot Valbo FF i herrtvåan?

Många frågor är det, svaren får vi alldeles strax. För nu skymtar jag spelarna som kliver ut på planen, en plan där andra halvlek ska spelas. För första halvlek i all ära-men det är dom sista 45 som kommer att avgöra hur det kommer att sluta…

Nu är det dags för höstsäsongen i Gästrikland. Vilka lag kommer att lyckas och vilka kommer gå besvikna ur säsongen?

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x