1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

SAIK tar emot Forssa BK i ännu en het ”Månadens match”-SAIK går för ännu en vinst: ”Ska bli roligt”

3 min läsning

SAIK går för ännu en vinst när Forssa BK gästar Jernavallen i "Månadens match". FOTO: saikfotboll.se

Imorgon, fredag, tar Gästrikelaget Sandvikens AIK emot Forssa BK i vad som är uppstarten på Division 3 Södra Norrland. En match som betyder mycket för SAIK som jagar uppflyttningsplatsen till tvåan. ”Det är ett bra motstånd men vi vet vad vi ska göra, säger SAIK-spelaren Emil Ericsson”.

Efter ett uppehåll förra månaden är nu 1882-Bloggens satsning ”Månadens match” tillbaka. Som vanligt fick ni läsare på bloggens Instagram rösta mellan olika alternativ och efter en jämn omröstning blev det tillslut morgondagens match emellan SAIK och Forssa BK i Division 3 som blev den match som vann röstningen.

Matchen är den första matchen efter sommaruppehållet som varit och på vårsäsongen som spelats har SAIK lyckats spela in 25 poäng, något som ger laget en tredjeplats i trean.

”Det är väl helt okej. Resultat och placering är väl ungefär som man hade kunnat väntat sig utifrån. Vi blev bättre och bättre på slutet där innan uppehållet men känner väl att vi tappade lite poäng mot dom lite sämre lagen, säger SAIK:s offensiva spelare Emil Ericsson om dom matcherna som spelats”.

Vad tycker du om din egen prestation?

”Jo, men den har väl varit godkänd tycker jag. Jag har fått spela på lite olika positioner och varit skadefri så det är skönt. Jag är ju ingen sådan som jagar mål på det sättet utan vill bara göra det bästa för laget”.

Men nu väntar alltså Forssa BK i uppstarten utav Division 3 Södra Norrland. Ett Forssa som blandat och gett hittills under säsongen och som inför matchen ligger på den sjunde platsen i tabellen. Men trots skillnaden, lagen emellan i tabellen, är det tydligt att Ericsson inte underskattar motståndet.

”Det är ett bra lag. Forssa gillar att hålla i bollen och spela efter marken. Det är ett bra motstånd men vi vet vad vi ska göra för att stoppa dom”.

Vad?

Det blir viktigt att det är vi som äger bollen och har spelet. Dom kan inte göra mål om dom inte har bollen så det är en viktig sak. På bortaplan mot dom så hade vi en sjukt bra press och vann massor med boll emot dom på det sättet. Och skulle dom mot förmodan komma nära vårt straffområde med bollen så gäller det att vi jobbar hårt i defensiven och stänger alla ytor”.

När 1882-Bloggen för en vecka sedan pratade med SAIK:s tränare Eldar Abdulic sade han bland annat att han var säker på att Sandvikens AIK skulle gå upp till Division 2 det här året.

När vi ställer frågan till Emil Ericsson om det känns att det är nära till tvåan så svarar han så här:

”Det gör det verkligen, vi ligger bra till i tabellen och har spelat bra. Vi drog igång med träningarna igen för två veckor sedan och har på dom två veckorna haft en grym intensitet. Jag tror att lagen framför inte kommer att palla trycket medan vi kan göra det och gå förbi”.

Sista frågan, bidrar du med ett mål imorgon?

Det har känts riktigt bra på träningarna nu på slutet där jag satt mycket bollar så jag tror att det kan lossna imorgon”.

Emil Ericsson har gjort tre mål hittills under säsongen, blir det fler imorgon?
FOTO: saikfotboll.se

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x