1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Gefletränaren inför omstarten på söndag och om tappet av en spelare: ”Där kommer vi behöva löneväxla och söka in en ny spelare”

4 min läsning

Marcus Bengtsson har ändrat på sig, nu letar man aktivt efter nya spelare. FOTO: Nils Westberg Löfgren

På söndag sker uppstarten utav Division 1 Norra och för Gefle IF:s del handlar det om en bortamatch mot Carlstad United. Tränaren Marcus Bengtsson ser inspirerat på matchen när 1882-Bloggen når honom. ”Det är skönt med lite ledighet men ganska snabbt så kommer abstinensen för fotbollen, säger han”.

Mardrömsmatchen hemma mot Karlstad BK blev det tunga avslutet på vårsäsongen för Gefle IF:s herrar. Direkt efter matchen gick laget på sommarledighet innan man förra fredagen startade upp på riktigt genom att möta Division 2-laget Hudiksvall i en träningsmatch.

”Jag tycker att vi genomför den matchen på ett stabilt sätt utan att glänsa. Det är relativt jämnt fram till minut 20, därefter tar vi över och skapar några riktigt farliga chanser och ska väl göra mål tidigare i matchen. Men en stabil prestation utan att glänsa som sagt, säger tränaren Marcus Bengtsson”.

Innan träningsmatchen utlovade Bengtsson några nya saker i spelet hos hans GIF. På frågan om vilka dom nya sakerna var och hur nöjd han är med dom svarar han så här:

”Alltså jag kan ju inte gå in på det riktigt eftersom vi spelar ny match snart men det handlar ju om att komma i lite andra vinklar i anfallsspelet som vi hoppas kommer ge oss lite mer möjligheter och chanser offensivt”.

”Jag är nöjd med det som vi gör i matchen mot Hudiksvall. Vi lyckas med vissa av grejerna riktigt bra några gånger och vid målen kommer vi väldigt bra på dom sätten som vi vill komma”.

Nu står höstsäsongen vid startblocket, hur känns det?

”Det ska bli roligt och spännande och se hur vi hanterar hösten. Det är skönt med lite ledighet men ganska snabbt så kommer abstinensen för fotbollen igen och nu ska det bli roligt att köra igång det igen”.

Och första hindret och utmaningen under hösten är Carlstad United som alltså väntar Bengtssons GIF på bortaplan under söndagseftermiddagen. En tuff start, men inte omöjlig.

”Vi får börja med tuffast möjliga motstånd. Carlstad United är ett bra lag, vilket vi fick se på Gavlevallen i våras där jag egentligen tycker att vi gör en bra första halvlek men Carlstad har en väldigt hög effektivitet på våra misstag. Så det blir en tuff utmaning men alla lag i den här serien har svagheter och vi ska försöka med att jobba med våra styrkor mot deras svagheter den här gången”.

Till matchen kommer Marcus Bengtsson med en spelare mindre i sin trupp än den som avslutade vårsäsongen. Vänsterspringaren Melvin Mårtensson Almevid har valt att avbryta sitt kontrakt för att satsa på studier i Stockholm.

Spelartappet har fått Bengtsson och Gefle att ändra på sig vid transferfrågan och nu menar man att man letar aktivt efter en ersättare.

”Våran syn var ju att vi skulle ha kvar den trupp vi hade men nu är det ju en spelare som har lämnat och då vill vi hitta en lösning på den positionen. Vi är ju en kort nu och har förlorat Melvins egenskaper så där kommer vi behöva löneväxla och söka in en ny spelare som matchar vårt lag och trupp”.

I veckan kom även Expressen ut med uppgifter om att den tidigare Geflespelaren Piotr Johansson, numera i Kalmar FF, skall vara på väg till polska Lech Poznan. Fallet kan i så fall vara att GIF har en klausul som gör att en del av övergångspengarna går direkt till Gefle IF. Men om någon sådan finns vill inte Bengtsson kommentera.

”Allting som står i avtal kan inte jag gå ut och kommentera i media så det kan jag inte svara på. Allt sånt där är ju sådant som sker mellan klubbarna och som även stannar där”.

Men hur som helst så väntar alltså som sagt Karlstadslaget med C för GIF på söndag klockan 16.00, en match som man alltså kommer till utan Melvin Mårtensson Almevid men även vänsterwingen Frej Engberg som har ett virus i kroppen.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Tingvalla IP

Tid: 16.00

TV: Ettanplay och Gefle Dagblad

Melvin Mårtensson Almevid lämnar Gefle IF.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x