1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Bästa tänkbara start på höstsäsongen för SAIK efter supertalangens mål: ”Största talangen jag har sett”

4 min läsning

"Den största talangen jag har sett" var beskrivningen av Lukas Vikgren från sin tränare. FOTO: saikfotboll.se

Uppstarten av Division 3 blev precis så bra som Sandvikens AIK hade önskat sig. I matchen mot Forssa BK under gårdagen, en match som förövrigt var ”Månadens match” här på bloggen, tog SAIK tre oerhört viktiga poäng. ”Vi kommer att vara extremt starka i höst, säger den assisterande tränaren Marko Ruuskanen”.

Bloggen har under den senaste tiden uppmärksammat Division 3-klubben Sandvikens AIK lite extra. Klubben har under dom senaste säsongerna tagit stora kliv framåt och tillhör toppen utav Division 3 den här säsongen.

Dessutom röstades matchen mellan just SAIK och Forssa BK fram till ”Månadens match” av er läsare, en match som spelades igår kväll.

Matchen hade innan matchen en stor betydelse för det SAIK som alltså jagar toppkonkurrenterna i trean. Motståndet? Mittenlaget Forssa BK.

”Jag tycker ju att Forssa är ett utav dom mest roliga lagen att både möta och se på i den här serien. Dom avslutade serien innan uppehållet väldigt starkt och vi hade en väldigt stor respekt för dom innan matchen, säger SAIK:s assisterande tränare Marko Ruuskanen när bloggen når honom direkt efter matchen”.

Men kanske var respekten för Forssa ändå ganska onödig. För bara nio minuter in i matchen kunde lagets megatalang Lukas Vikgren göra så att hemmalaget kunde ta ledningen med 1-0.

”Han får en djupledsboll som han först vinner mot en utav deras backar och sen så överlistar han målvakten och trycker in den. Trots att han är liten så är han smart och vinner ofta dom där lägena”.

En stor talang ändå?

Haha, ja vart ska man börja. Lukas är ju en extrem talang. Han är ju bara fjorton år och ska börja in nian nu i höst men ändå så startar han här idag i Division 3 och det gör han ju för att han är en bra fotbollsspelare. Som jag sa så är han ju en otroligt smart spelare och han är ju den största talangen som jag har sett i distriktet, och då har jag ändå sett fotboll under många år”.

SAIK:s supertalang Lukas Vikgren.
FOTO: saikfotboll.se

Och det var ingen tvekan om vilket som var det bästa laget i matchen. Efter Vikgrens tidiga ledningsmål fortsatte SAIK att skapa vassa målchanser och skulle precis innan halvtidsvilan skaffa sig ett extremt bra läge inför den andra halvleken.

Hemmalagets Emil Ericsson höll nämligen sitt ord och satte 2-0-målet i den 44:e minuten, ett mål som gjorde att SAIK kunde kliva ut till den andra halvleken med ett annat lugn.

Relaterat: SAIK tar emot Forssa i ännu en het ”Månadens match”-SAIK går för ännu en vinst: ”Ska bli roligt”

För i den andra halvleken var det aldrig ens ett tvivel om hur matchen skulle sluta. Forssa BK kom knappt till något riktigt hotande läge och istället kunde SAIK skriva till utklassningssiffrorna 4-0 efter att skyttekungen Anthony Valdés Osorio gjort sitt tionde, samt elfte mål för säsongen.

”Vi gör en jättebra match. Man är alltid lite osäker när man drar igång så här efter ett uppehåll. Vi har haft två veckor med väldigt hård och intensiv träning och jag tycker att vi är där vi vill vara idag. Vi styr spelet och dödar väl egentligen matchen där i första halvlek. Andra halvlek är ju betydligt lugnare för oss och vi kan egentligen bara spela klart och får göra några fin mål så överlag en jättebra insats utav oss”.

Finns det någonting som du tycker att ni gör extra bra?

”Dels är det ju försvarsspelet och där är vi jättebra och tar ett enormt jobb hela laget men framför allt dom i backlinjen dom offrar sig extremt bra för laget. I Offensiven har vi det tålamodet vi vill ha och spelar bollen efter backen och hugger när ytorna kommer så även här, en jättebra insats utav oss i allt idag egentligen”.

Rekommenderat: Efter halva säsongen-SAIK har vittring på Division 2: ”Vi går upp i år”

Vinsten gör att laget nu kliver upp och förbi Regnsjö SK och ligger nu alltså på kvalplatsen uppåt mot Division 2. En plats och ett läge som SAIK och Ruuskanen verkar älska.

”Läget är inspirerande. Vi känner att vi har ett så pass bra lag på den här nivån att det är riktigt svårt att plocka ut en startelva och på så sätt får vi ju alltid bra spelare på bänken. Vi siktar på att gå rent den här hösten och Sala får se upp för att tappa några poäng för då kommer vi käka upp dom. Vi kommer bli extremt bra den här hösten och så som vi spelar idag så tillhör vi Division 2 nästa säsong”.

MATCHFAKTA:

Målen: 1-0 (9) Lukas Vikgren, 2-0 (44) Emil Ericsson, 3-0 (51) Anthony Valdes Osorio och 4-0 (68) Anthony Valdes Osorio

Domare: Johan Bentzer

Publik: Oklart (Jernvallen)

SAIK:s assisterande tränare Marko Ruuskanen var nöjd med sitt lags insats under gårdagskvällen.
FOTO: saikfotboll.se

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x