1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Sen och tung förlust för Gefle IF i omstarten-men ett klart steg framåt spelmässigt: ”Förtjänar mer än vad vi fick”

3 min läsning

Nisse Nilsson var minst sagt besviken efter matchen. FOTO: Nils Westberg Löfgren

Gefle IF:s herrar åkte ned till Karlstad för att starta upp Norettan på nytt. Spelmässigt skedde en skräll där Gefle var det bättre laget, men resultatet gick emot. I matchens sista minuter kunde nämligen hemmalaget fixa segermålet. ”Just nu känns det väldigt tungt, säger GIF:s Nisse Nilsson efter matchen”.

Isac Rojas blev Gefles målgörare i matchen mot Carlstad United.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

Spelschemat har lottats oroväckande tufft för Gefle IF i inledningen utav höstsäsongen. Starten på den tuffa perioden var under eftermiddagen då tabelltolvan Gefle IF gästade Karlstad och Carlstad United.

En match som Gefle överraskade i och styrde och ställde i spelet och bjöd inte hemmalaget och det på förhand tippade topplaget Carlstad United på ett ända läge.

Men trots att man inte bjöd hemmalaget på några lägen så var det GIF som skulle hamna i underläge i matchminut 19, efter att bollen tagit på Gefles Amadou Kalabane innan den gått i mål.

”Jag tycker att dom börjar vassare än oss, men att vi jobbar oss in i matchen trots målet mitt i halvleken, vi avslutar ju också bäst genom att skapa bra lägen innan halvtid, säger Nisse Nilsson efter matchen”.

För precis som Nilsson säger så var det ett Gefle som rykte upp sig efter målet och skulle fortsätta med det positiva spelet. Strax innan paus kunde Nilsson själv avancera och slå en delikat passning till Grace Tanda som friställdes men som missade chansen.

Och inte nog med det. Bara sekunderna efter friläget kommer man återigen upp vid motståndarens straffområde som till slut leder till att ytterbacken Albin Lohikangas kapas i straffområdet och får straff med sig, en straff om dock bränns rejält utav samme Tanda som skjuter en bra bit över mål.

”I andra halvlek tycker jag vi isolerar deras anfall på ett bra sätt och släpper inte till några målchanser, vi gör bra saker när vi har bollen och är trygga i vårat spel, sen dyker dom upp en konstig situation i slutminutrarna när dom kommer i bra fart och gör ett fint ledningsmål, vi ger oss ändå chansen efter det genom att flytta upp laget och skapar väl någon farlig målchans”.

För trots ett ärligt försök i det absoluta slutet så lyckades man aldrig komma ikapp utan istället ännu en tung förlust, en extra tung förlust menar Nilsson:

”Det är väldigt tungt, och tyngre blir det när man verkligen har gjort en sån här fin prestation. Man känner verkligen att laget förtjänar mer än vad vi fick”.

Vad beror det på att ni inte lyckas hålla ut?

”Tror att de till viss del beror på orutin, lite oflyt och att vi i den här matchen kanske hade en lite tunn bänk”.

Men trots förlusten har inte tabelläget försämrats något alls för GIF:s del. Alla bottenkonkurrenterna har tappat poäng i omgången och därav är läget oförändrat. Gefle kvar som tolva, tre poäng ifrån nedflyttning.

”Inget lag under oss vann sin match den här omgången så vad jag vet har inte tabelläget blivit värre alls. Att ändra på saker nu efter en match på höstsäsongen skulle bara göra spelet sämre, vi gör en bra prestation mot ett av dom topptippade lagen i serien, att ändra någonting som man gjort bra känns fel”.

Nästa chans till poäng blir alltså nästa lördag då Vasalunds IF kommer på besök till Gavlevallen, ännu en viktig match för GIF.

MATCHFAKTA:

Carlstad United – Gefle IF

Målen: 1-0 (19) självmål, 1-1 (60) Isac Rojas och 2-1 (88) Timothy McNeil

Avslut: 2-1

Hörnor: 5-4

Domare: Enzo Vesprini

Publik: 372 (Tingvalla IP)

Det blev inget segerjubel denna gången för Gefle IF.
Kommer det i nästa match emot Umeå FC?
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x