1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Klara Spångberg gjorde den känsliga flytten-nu gör hon sig redo för ännu ett derby mot gamla klubben: ”Derby handlar om att ha hjärta”

3 min läsning

Gefles mittback Klara Spångberg gör sig redo för ännu ett derby mot sitt gamla lag. FOTO: Nils Westberg Löfgren

Mittbacken Klara Spångberg är fotbollsfostrad i Sandvikens IF där hon spelat under hela hennes fotbollsliv, fram till i vintras då hon tog det känsliga beslutet att byta till GIF. ”Jag behövde något nytt, säger hon till 1882-Bloggen”.

I vintras, närmare bestämt den 14:e december, blev det klart att den talangfulla mittbacken Klara Spångberg byter Sandviken mot Gävle och SIF mot GIF.

Trots sina ringa 17 år fyllda har hon spelat moget och varit en oerhört viktig spelare i det Gefle IF som hon varit en klar startspelare under hela säsongen, en säsong hon beskriver så här:

”Vi har ju hamnat i ett ganska otippat läge där nere i botten. Gefle kom ju tvåa förra året och hittills i år har det ju inte gått så bra men jag känner verkligen att vi är på gång nu. Vi har ju gjort en nystart nu med höstsäsongen och nu känns allt bara positivt”.

För visst känns det just extra positivt eftersom Spångbergs Gefle IF fick en drömstart på höstsäsongen när man i söndags lyckades med att slå Ljusdal på hemmaplan i återuppstarten utav Division 1.

”Det var riktigt skönt. Även fats spelet kanske egentligen inte var bättre så var det skillnad på inställningen i den matchen och det var det som gjorde att vi kunde ta vinsten där”.

Och det är med just den hyperviktiga segern som Gefle kommer med när det på lördag alltså återigen vankas derby mellan Gefle IF och Sandvikens IF.

”Det ska bli jättekul, i och med vinsten så är det ett intressant läge. Derby är ju alltid derby och det är lite extra nervöst och så. Men jag tror att nyckeln blir att inte tänka för mycket utan se det som en vanlig match. Derby handlar om att ha hjärta”.

Ni lyckades få en poäng från det första derbyt, vad minns du från det?

”Dom (Sandviken) hade ju väldigt mycket boll och vi försvarade ju mest hela matchen. Jag tycker dock att vi gjorde en stabil insats defensivt och fick med oss en viktig poäng”.

Nu väntar alltså den gamla klubben på den gamla arenan för Klara Spångberg som menar att hon har bra kontakt med många utav spelarna och att det inte finns några ”hard feelings” mellan henne och SIF.

”Jag tycker bara bra om SIF, jag spelade ju där från start och flyttades upp i a-laget när jag var 13 år och spelade där ända från till i vintras då. Jag kände att jag behövde något nytt. Så jag tycker bara bra om dom och har kontakt med många i laget”.

Kanske vet du ganska mycket om hur dom spelar?

”Haha, jo men det måste jag väl säga. Dom har ju väldigt mycket snabba spelare och vill utnyttja det genom ganska mycket djupledsbollar. Sen vill dom ju alltid ha full kontroll på bollen och äga den hela matcher”.

En av spelarna som går in på Spångbergs kategori utav snabba spelare blir anfallaren Simone Edefall som är ny i Sandviken inför den här säsongen men som knappast gått omärkt. På dom 14 matcher som spelats har SIF-spelaren gjort hela 24 (!) mål och är därmed hela ligans skyttedrottning.

”Ja, hon är en bra och snabb spelare. Det gäller att ligga på rätt sida om henne hela matchen och att hänga med i duellerna. Jag tycker att vi lyckades med det bra i våras där vi fick både henne och Sandviken att gå mållösa från matchen”.

Sista frågan, hur slutar derbymatchen på lördag?

Oj, jag vet att det kommer bli en tuff match men jag tror på en jämnare match en vad det var spelmässigt i våras. Men jag både hoppas och tror på att de blir vinst såklart”.

Blir det vinst för Klara Spångberg och Gefle IF på lördag?
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x