1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Nytt derby vankas-SIF:s tränare lägger oväntat över favoritskapet på Gefle: ”Vi är lillasyster”

3 min läsning

Sandvikens IF:s tränare Marcus Larsson vill tona ned "derbyhetsen". FOTO: Mikael Nord

Nästa etapp på #derbysäsongen2019 står redo. Imorgon klockan 13.00 är det dags för ännu ett rykande derby mellan Sandviken och Gävle, SIF mot GIF när damerna drabbar samman på Jernvallens konstgräs. En match där det ena laget tydligt är ute efter revansch. ”Ni kommer få en annan match än den i våras, säger Sandvikens IF:s tränare Marcus Larsson”.

På herrsidan är det första säsongen på 33 år som lagen brakar loss, men på damsidan är man faktiskt mer rutinerade, om man kollar nutid, där GIF och SIF faktiskt mötts i tre säsonger i rad i seriesammanhang.

Under fjolåret slutade matcherna 4-1 till Sandviken och 0-0 i returen. Totalt såg också 1530 dom båda matcherna vilket bara det är ett tecken på vilket intresse det finns för just dessa derbymatcher.

Och nu har det alltså blivit dags igen. Denna gången spelas matchen på Sandvikens Jernvallen, där SIF alltså slog Gefle förra säsongen.

”Det ska bli roligt. Det är alltid härligt med derbyn men vi har samtidigt försökt att tona ned den här ”derbyhetsen” kring matchen. Inför matchen i våras var det precis det vi inte gjorde utan höjde istället stämningen till max och vi tror att det var det som påverkade oss i den matchen”.

Men visst känns det av att det är en speciell match?

”Det är klart att det gör det. Att möta Gefle är ju alltid lite extra nervöst och det är ju återigen därför vi inte väljer att pumpa upp den här matchen till match för den här spänningen finns redan där automatiskt”.

För oavsett om det var uppladdningen inför det första derbyt eller inte som det var fel på så blev det första derbyt, som spelades i våras på Gavlevallen, inte alls som Sandvikens IF hade tänkt sig. När matchen blåstes av hade båda lagen blivit nollade, en stor besvikelse för SIF.

”Jag har sett om den där matchen tre gånger bara den senaste veckan och den gör mig lika frustrerad varje gång. Att vi inte gör mål i den matchen är helt sjukt men man får väl ge Tilda (Keisu) i målet och Klara (Spångberg) att dom gör det bra och rensar bort våra lägen, säger en märkbart besviken SIF-tränare som även väljer att pika Gefle och framför allt tränaren Tomas Axlund:

”Jag tycker ju att det är en väldigt tråkig match egentligen. Dom (Gefle) tycker jag låser matchen och jag kan ju tycka att det är lite tråkigt eftersom det är så mycket folk på matchen och att man då låser spelet så som man gör”.

Er säsong annars har ju varit minst sagt lyckad?

”Ja, lite över förväntan till och med. Vi ville ju vara ett topplag och tillhöra toppen, det var ambitionen. Sen trodde jag väl inte att det skulle gå så här bra”.

För bra kan man ju absolut säga att det har det gått. Laget ligger med 14 matcher spelade på första plats i tabellen med tre poäng ned till GUSK på andraplatsen. Men trots kanonsäsongen gör Marcus Larsson allt för att inte ha pressen på sitt lag utan lägger över den på motståndaren Gefle IF.

”Dom är absolut storasyster, vi är lillasyster i det är fallet. Det slutade ju 0-0 i våras i serien och dom slog oss i DM-semin där med 2-1”.

Vad tror du om morgondagens match?

”Jag kan ju säga att ni kommer få se en annan match än den i våras från vår sida, vi ska baa gasa på och göra allt för att ta fom tre poängen”.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Jernvallen

Tid: 13.00

TV: Gefle Dagblad

Vilket lag vinner det andra derbyt, SIF eller GIF?
FOTO: Mikael Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x