1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Tveksamma domslut när Akropolis vann-Gefle rasar: ”Förjävligt”

3 min läsning

Iu Ranera och den övriga Geflepubliken förstod sig inte på domaren Ahmed Al-Kodri domslut. FOTO: Nils Westberg Löfgren

Gefle stod upp bra mot serieledaren och seriesegraren Akropolis. Men efter ett par tunga domslut med bland annat ett rött kort föll tillslut GIF med 2-3. ”Det känns riktigt jävla tungt, säger tränaren Marcus Bengtsson efter slutsignalen”.

Inför matchen pratade Gefles ”sportsligt ansvariga” Andreas Dahlén om hans tankar inför matchen. Dahlén sade bland annat att Gefle IF slagit lag högre upp i tabellen tidigare år när man jagat poäng.

Och när matchen mot serieledaren, och sedan förra helgen seriesegraren, Akropolis blåstes igång var det överraskande nog just Gefle IF som var det bättre laget. Utan att skapa några rejäla målchanser stod man ändå för det mesta utav spelet i den första halvleken.

”Vi kommer ut bra och gör det vi hade pratat om innan. Vi spelar med stor energi och en vilja att vinna trots motståndet, säger Bengtsson”.

Men precis när matchens första halvlek såg ut att ta slut skulle matchens första och helt klart största snackis komma. Akropolisanfallaren Viktor Söderström kom in i straffområdet och trasslade sig in i ett redan trångt GIF-försvar, föll och domaren blåste för straff.

Men som om det inte vore nog gled även handen ned i bakfickan för att hämta upp det röda kortet till mittbacken Kevin Persson, något som väckte kaos på Gavlevallen.

”Det är INTE straff. Han kommer in och lägger sig på Kevin och jag kan inget annat än att se på när han faller. Och att det blir rött kort är helt osannolikt, säger Axén Norén”.

Målet som skulle komma på straffen följdes upp utav ytterligare ett bortamål när Rajamohan Adhavan iskallt kunde placera in sitt och Akropolis andra mål för matchen.

Efter målet skulle dock Gefle IF lyfta rejält och tog, trots tappet av en spelare, över matchen på nytt. Och inte alls orättvist kom även reduceringsmålet genom Isac Rojas med en dryg kvart kvar utav matchen.

Målet förde med sig mer GIF-energi som nästintill bara befann sig i motståndarens straffområde, något som myntade ut i en rad chanser men framför allt en hel del straffsituationer.

”Det är svårt för mig att säga om det är straff eller inte i många av situationerna. Många är väl liksom ”50-50” men den där Iu (Ranera) går omkull är ju solklar”.

Så där skulle ni haft straff?

”Absolut. Jag fattar inte hur domaren kan missa den egentligen. Han blir totalt kapad i straffområdet och det bara måste vara straff där”.

Även anfallaren Grace Tanda, som spelade hela matchen, är rasande när vi får tag i honom efter slutsignalen:

”Det är helt sjukt hur han kan missa alla situationer. Vi spelar bra och är i straffområdet men hur domaren kan missa när både Iu och Adrian (Bjelkendal Haaranen) fälls är förjävligt”.

”När man ska prata med domaren så säger han bara ”gå här ifrån” men när vi ska prata med han så lyssnar vi men får ett gult kort. Nej, det är var för dåligt av dom och det känns nästan som att dom kan styra matchen och bestämma hur det går”.

För istället för en himmelsblå straffspark skulle den näst största publiksiffran för säsongen få se Akropolis göra 1-3 i matchens 88:e minut. Gefle IF fick visserligen ett tröstmål genom Julio Fernandes i matchen absoluta slut men som sagt förgäves för det GIF som nu ligger på kvalplats med tre omgångar kvar att spela.

MATCHFAKTA:

Målen: 0-1 (42) Rajamohan Adhavan, 0-2 (63) Rajamohan Adhavan, 1-3 (73) Isac Rojas, 1-3 (88) Nekrouf Lamine och 2-3 (89) Julio Fernandes

Hörnor: 5-3

Domare: Ahmed Al-Kodri

Publik: 1004 (Gavlevallen)

Det blev ännu en tung förlust för Gefle som var nära att rubba seriesegraren Akropolis.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *