1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Underläge och ena foten i Division 2-då klev Nilsson fram med årets första mål: ”Riktigt skönt”

4 min läsning

Gefle IF gjorde jobbet och kunde under lördagen inkassera tre direkt nödvändiga poäng. Detta efter att ha vänt underläge med 0-1 hemma på Gavlevallen mot Karlslund och nu väntar en sista och helt avgörande omgång nästa helg. ”Så jävla skönt, men nu vill man bara spela nästa match på en gång, säger Gefles Frej Engberg”.

Förutsättningarna var klara på förhand. Allt annat än GIF-seger skulle innebära kval eller till och med nedflyttning till Division 2. Med vinst skulle kampen om nytt kontrakt leva.

Men Gefle IF skulle efter 40 mållösa minuter få ett otroligt tungt läge. En situation som egentligen skulle vara helt lugn på hemmalagets planhalva skulle, efter några helt galna passningar och studsar, sluta med att Karlslund kunde skjuta in ett dråpligt ledningsmål.

”Jag vet inte riktigt vad som händer. Det blir bara helt fel och efter massa misstag så kan dom göra 0-1. Det är såklart alldeles för dåligt av oss, säger Nisse Nilsson”.

Efter målet samlades Gefle i en ring och snabbt snackade igenom läget. Något man sa var att våga slå någon längre boll bakom motståndaren Karlslunds backlinje, något som skulle ge effekt.

För bara minuten efter gästernas ledningsmål kunde Iu Ranera slå en lång boll från mittplan, som löpande Nisse Nilsson perfekt skulle ta ned och enkelt rulla in till 1-1. Högerwingen Nilssons första mål i GIF-tröjan den här säsongen.

”Ja, som man har väntat. Jag fick lite andra direktiv från tränarna inför den här matchen där jag skulle gå lite mer fritt i djupled vi deras vänstra mittback och det är ju precis det jag gör vid målet. Sedan slår ju Iu en prefekt boll som det bara är att ta ned och lägga in”.

Skönt att gå in i paus med 1-1?

”Mentalt så var det ju väldigt skönt för både mig men även för hela laget att kliva in med ett oavgjort resultat. Det gjorde att vi kunde gå ut lite mer avslappnat till den andra halvleken.

Frej Engberg gjorde sin första match sedan juni.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

Och mycket riktigt skulle ett något mer avslappnat och bättre Gefle kliva ut på Gavlevallens gröna men höstkalla konstgräsmatta. I startelvan saknades Siriuslånet Sherko Faiqi och istället var vänsterwingen Frej Engberg tillbaka efter flera matchers frånvaro.

”Det var riktigt roligt att vara på planen igen. Det kändes okej för egen del även om det kändes att det var ett tag sen, säger han”.

Hur har det varit att suttit på bänken?

”Det har varit jobbigt faktiskt. Frustrerande att inte få vara med och påverka själv men samtidigt är det något av vad sporten handlar om och det gäller att ta sin chans”.

Och det skulle bli på Frej Engbergs kant som avgörandet skulle komma. I matchens 53:e minut skulle Albin Lohikangas nämligen slå en bra boll till en djupledsgående Isac Rojas som behärskat rullade in 2-1 till hans GIF.

”Det är ett fint anfall där vi kombinerar oss igenom med bollen och Isac fixar målet så det var otroligt skönt och viktigt, säger Nilsson”.

För trots några riktigt nerviga minuter på Gavlevallen så skulle dom nästan 600 åskådarna få jubla när domaren Arian Chalak i den 94 minuten kunde blåsa av matchen som innebär tre extremt viktiga poäng för Gefle.

Vinsten innebär nämligen att laget med allra största sannolikhet inte kan åka ur Division 1 direkt. Vinsten gör också att hoppet om nytt kontrakt på säker mark lever ända in i den avslutande omgången när Gefle IF nästa helg åker ned till Sollentuna för att försöka ta sig upp på säker mark i tabellen.

”Jag tycker vi visar att vi är tillräckligt bra idag. Vi rycker upp oss rejält från förra helgen och gör en bar kollektiv match idag. Riktigt sköna tre poäng och nu ska vi greja det här nästa helg, avslutar Nisse Nilsson”.

MATCHFAKTA:

Målen: 0-1 (41) Christer Lipovac, 1-1 (42) Nisse Nilsson och 2-1 (53) Isac Rojas 

Hörnor: 8–4

Domare: Arian Chalak.

Publik: 563 (Gavlevallen)

Isac Rojas frälste Gefle IF med sitt nionde mål.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x