1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Pelle Olsson förlänger med Sandviken-klar för tre nya år: ”I SIF vet man vad som krävs”

2 min läsning

Han kom och räddade klubben från nedflyttning 2017. Nu ska han förs klubben till Superettan. Under förmiddagen blev det klart att Pelle Olsson skrivit på ett nytt kontrakt med Sandvikens IF. ”Det här känns riktigt bra, säger han till Gefle Dagblad”.

Pelle Olsson har en lång och gedigen tränarkarriär. Efter en lång och lyckad sejour i Gefle IF lämnade han för Djurgårdens IF efter 2014. Men efter att ha blivit sparkad både där och i AFC Eskilstuna stod han klubblös.

Då kom nyheten att han tog över Sandvikens IF 2017, då i bottenstriden av Division 1. Sedan dess har utvecklingen skett från botten till högre placeringar. Nu står det också klart att han fortsätter hos rödvitt ytterligare tre år.

”Vi har diskuterat det här en tid, men egentligen har det inte varit en huvudfråga. Jag har ju haft mycket att göra med truppbygget, säger Olsson till Gefle Dagblad och fortsätter:

”Men i SIF vet man vad det krävs för att avancera uppåt och det är att förbättra sig varje år. Det ser jag möjligheter till, det här känns riktigt bra”.

Under årets säsong blev det dock ingen utveckling. Laget som tippades högt av flera ställen slutade sjua med 43 poäng, två poäng och en placering sämre än 2018.

Laget drogs dock med stora skadebekymmer och truppbygget ses nu som väldigt viktigt. För det är inte bara tränaren Olsson som förlängt under måndagen. Även Jimmy Hansson, Emil Molin och Christoffer Aspgren har förlängt med klubben som sedan tidigare gjort klart med Naeem Mohammed och nyförvärvet Reymond Mendy.

”Vi hoppas till stora delar ha truppen klar när vi kör igång träningen igen efter jul eftersom det blir en säsong som inleds med cupspel, sedan vet man aldrig vad som händer så länge transferfönstret är öppet, säger Olsson”.

Naeem Mohammed är en av spelarna som är klara för Sandvikens IF nästa säsong.
FOTO: Mikael Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x