1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Sara Frykland med succé i tävlingsdebuten i Gefle IF som vann: ”Såg lovande ut”

4 min läsning

Gefle IF tog en överraskande seger av Oil Quick-Cup. FOTO: Gefle IF

Gefle IF var ett utav fyra deltagande lag ifrån Gästrikland i Oil Quick-Cup. Och när favoriten Sandvikens IF åkte ut passade man på att vinna hela cupen. ”Vi hade förväntat oss en final mot Sandviken, säger GIF-tränaren Sara Frykland”.

Efter att ha varit snubblande nära Elitettan förra säsongen var Sandvikens IF:s stora favoriter till segern av Oil Quick-Cup i Iggesund.

Länge såg det också bra ut för laget som gick vinnande ur sin grupp under gårdagen efter tre säkra vinster. Men väldigt överraskande tog resan slut i semifinalen när man föll på straffar mot Team Hudik.

”Eftersom vi kom upp när deras grupp nästan var färdigspelad såg vi ju att det gick bra för dem. Sen kollade jag även på deras match mot Ljusdal för de såg riktigt starka ut. När vi pratade i gruppen var vi hela tiden inställda på en final mot Sandviken, säger Frykland och fortsätter:

”Så vi blev väldigt förvånade när de föll i semin, men jag kollade på matchen och helt ärligt så var de inte tillräckligt bra i straffläggningen”.

Vad hade ni för målsättning innan cupen?

”Innan vi åkte upp hade vi ett tydligt mål om att ta oss till en final och det var vi tydliga med i gruppen, även om det såklart handlade mycket om att få matchtempo i benen”.

Likt Sandviken började även Gefle IF väldigt bra i gruppspelet. Efter 5-2 mot Näsviken kom dock den match som coach Frykland är minst nöjd med. 2-1-leding mot IK Huge efter fullt tid men tack vare serieskillnaden mellan lagen fick motståndaren chansen att kvittera på straff, vilket man gjorde.

”Vi delade ju rum med Huge och jag tror att det kan ha något med saken att göra. Jag tyckte det syntes redan från start nämligen, att vi inte var med mentalt och var redo att göra jobbet”.

I den tredje och avslutande gruppspelsmatchen lyckades man däremot komma upp i en högre nivå och kunde vinna med 4-1 mot Team Hudik efter att ha fått en drömstart när målvakten Linn Pousette kunde rädda den inledande straffen.

Inte en enda förlust alltså, något som till slut innebar en gruppseger. Men när rivalen Sandvikens IF föll i semifinalen visade Gefle upp styrka när man trots två inledande straffar emot sig vann matchen med 2-1.

”Vi hade ”Huge-matchen” i huvudet när vi gick in till matchen. Vi mötte ju Team Hudik:s F19-lag och var noga med att vi skulle göra jobbet”.

”Sen var det ju såklart väldigt viktigt att Linn tog en av straffarna och att straffarna dessutom sköts innan matchen vilket gjorde att vi hade något att gå på från start”.

Gefle IF, som lät alla spelare spela ungefär lika mycket, spelade med bästa laget på planen i finalen, något 30-åriga Frykland inte hymlar om:

”Nej, vi ville vinna och för att skapa så bra förutsättningar som möjligt ställde vi därför upp med vårat bästa lag på planen”.

Det var också ett lyckat drag som skulle ge resultat. Efter ännu ett insläpp straffmål lyckades man i Gefle IF med ännu en vändning, denna gång till 2-1 mot Team Hudik:s a-lag.

”Först och främst är jag sjukt stolt över tjejernas jobb i finalen och under cupen överlag, men sedan gör vi även väldigt fina mål i den matchen”.

”Vi gör ju 1-1 rätt tidigt men sedan går det ganska lång tid och vi kände väl att vi gärna ville avgöra matchen innan straffarna, vilket vi lyckades med. Jag tyckte det såg lovande ut”.

Erat unga nyförvärv Felizia Edström gör många mål i cupen, varav det avgörande vinstmålet i finalen. Vad tycker du om hennes prestation?

”En väldigt bra insats cupen igenom. Hon är ju ganska lång och stor men har en väldigt kraft i det hon gör och framför allt har hon ett fantastiskt avslut med mycket kraft”.

En succéstart för Sara Frykland som ny tränare i Gefle IF alltså. Nu väntar en försäsong full av träningar och träningsmatcher innan seriespelet drar igång på riktigt.

”Vi är lediga imorgon men sedan kör vi igång träningarna där vi kommer ha fokus på vår spelidé så tjejerna vet vad som ska göras i olika situationer när vi drar igång i april”.

Sandvikens IF fick en tung start på säsongen.
FOTO: Sandvikens IF

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x