1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Sandvikens STORA knall-vände 0-2-underläge till poäng mot Djurgården: ”Känns jävligt bra”

2 min läsning

Sandvikens IF lyckades ta en poäng av Djurgårdens IF. FOTO: Mikael Nord (ej från aktuell match)

I halvlek såg allt ut som de allra flesta trodde inför matchen. Sandvikens IF låg under med 0-2 mot den svenska mästaren Djurgårdens IF. Men efter ett blixtrande avslut kunde SIF skrälla och kvittera mot Djurgården i en match som slutade 2-2 inför ett fullsatt Göransson Arena. – Vi pratade i paus om att göra vårat, säger målskytten Leo Englund till Cmore efter matchen.

Allt detta skedde, efter att bortalaget i den första halvleken skaffat sig en dittills stabil ledning med 0-2. Ledningsmålet bombades in av DIF-kaptenen Jesper Karlström och tio minuter senare var det dags för Fredrik Ulvestad att ge sitt lag tvåmålsledningen.

Men rödvästade Sandvikens IF var långt ifrån ofarliga och i halvlek var humöret och tron högt uppe, trots underläget. Anfallaren Leo Englund säger så här till Cmore om snacket i halvtid:

– Vi pratade i paus om att göra vårat och inte trycka på för hårt från början så det skulle ge dem chansen till att göra 0-3. Så vi var noga med att fortsätta spela vårat spel i lugn och ro.

Englunds lag kom ut starkt i den andra halvlek men skulle sedan få se motståndaren Djurgården ta över spelet allt mer. Men efter några byten väcktes ny rödvit energi till liv och i den 80 minuten skulle vändningen komma.

Inbytte ukrainaren Slava Koidan kunde ta emot bollen strax utanför straffområdet och elegant placera in det första SIF-målet med höger yttersida. Målet skulle få det utsålda Göransson Arena (4223 åskådare) att jubla rejält. Men ljudnivån när Leo Englund bara åtta minuter senare tryckte in kvitteringsmålet blev något helt annat.

– Det känns jävligt bra. Djurgården hade mycket boll och är ett riktigt bra lag men vi står upp bra och gör en riktigt bra match, säger Englund.

Resultatet innebär att Sandviken får en poäng i gruppspelet där man ni ligger trea av totalt fyra lag. Chansen att gå vidare är dock borta i och med att Mjällby vunnit båda sin matcher. För SIF:s del väntar nu den sista omgången när man nästa helg åker till Uppsala för match mot Dalkurd.

MATCHFAKTA:

Målen: 0-1 (7) Jesper Karlström, 0-2 (18) Fredrik Ulvestad, 1-2 (80) Slava Koidan och 2-2 (88) Leo Englund

Domare: Enzo Vesprini

Publik: 4223 (fullsatt)

Slava Koidan fick jubla när han gjorde 1-2.
FOTO: Mikael Nord (ej från aktuell match)

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x