1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Nästa publikfria GIF-match är kommen-IK Brage väntar på bortaplan: ”Ett ordentligt test”

3 min läsning

FOTO: Jens Carlsson

Gefle har pulveriserat allt motstånd de senaste matcherna, dock mot betydligt sämre motstånd. Under onsdagen spelas nästa match och denna gång väntar en större utmaning då toppklubben i Superettan, IK Brage väntar. Vi är förberedda på att få spela försvarsspel men ska inte ändra på något i vårat spel, säger tränaren Mikael Bengtsson.

Bortsett från den inledande matchen mot IK Sirius har Gefle IF vunnit alla sina träningsmatcher. Sandvikens IF, IK Frej, Kvarnsvedens IK, IFK Kumla och Valbo FF har samtliga fått se sig passerade av Gefle IF.

Men imorgon onsdag kan försäsongens andra förlust troligt komma. För under dagen åker laget till Borlänge för match mot IK Brage. Motståndaren Brage slutade förra säsongen trea i Superettan och föll mot Kalmar FF i kvalet mot allsvenskan.

– Det ska bli väldigt roligt med match igen. Man har kommit till stadiet där man bara vill till nästa match hela tiden. Sen blir det kul att få möta ett lag från en högre nivå. Vi har haft några matcher mot lag längre ned i systemet, säger Mikael Bengtsson.

MISSA INTE: Gefle lekte hem segern mot Valbo-inför tomma läktare: ”Man saknade reaktionerna”

GIF-coachen fick förra helgen se sitt lag vinna komfortabelt mot division 3-laget Valbo FF med hela 8-0. Ett bra resultat, men trots det finns det saker som Bengtsson inte är nöjd med från matchen:

– Alltså, vi gör ju mycket bra också men om jag ska nämna något jag tycker vi gör sämre så är det att hålla samma skärpa och fokus matchen igenom. Till exempel fanns det sekvenser där vi slog av på tempot vid bolltapp istället för att direkt vinna tillbaka den. Men när man möter så pass mycket sämre lag har jag en annan förståelse för att det blir så.

Ni spelade förra matchen utan publik vilket upprepas imorgon, hur ser du på situationen just nu?

– Det är väldigt speciellt. Jag är ju bara en i mängden just nu och kan inte uttala mig något om själva sjukdomen. Även om vi är fotbollsspelare, lärare eller lastbilschaufför så får vi lyssna på vad experterna säger och följa det.

– Men det är klart att det påverkar oss mycket. Vi har ju pratat med Brage om det ens kommer gå att genomföra matchen, vilket vi är glada att vi kan göra. Sen får vi se hur det kommer bli med serien, än så länge har vi inte hört något.

Relaterat: Seriepremiären kan flyttas fram-på grund av coronaviruset: ”Vi var på möte igår”

Efter onsdagens match mot IK Brage väntar en spelfri helg för Gefle innan man lördagen den 28:e mars tar emot Hudiksvalls FF i ett genrep på hemmaplan. Men faktum är att tanken faktiskt var att genomföra en match mot ett lag från den norska andraligan i helgen som kommer.

– Tyvärr blev vi tvungna att ställa in på grund av att de inte ville åka iväg på grund av den situationen som varar just nu. Det hade varit roligt att få till den matchen, men det är som det är, säger Bengtsson om matchen som hade spelats någonstans i Uppsala.

GLÖM INTE: 1882-Bloggens stora satsning ”AVSPARK GEFLE IF 2020” – FÖRBOKA HÄR IDAG

Istället får hans Gefle IF rikta in sig på morgondagens match mot Brage. En tuff match, men det är inget som kommer ändra Gefles syn att spela fotboll på.

– Vi är medvetna om att vi kommer få ett ordentligt test. Vi är förberedda på att få spela försvarsspel men ska inte ändra på något i vårat spel. Men det ska bli spännande att få se hur vi klarar av vår offensiv mot ett bra motstånd.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Domnarvsvallen

Tid: 17.00

TV: Gefle Dagblad

Isac Lidberg har öst in mål sedan han kom till Gefle IF.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x