1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Han värvades för tre månader sedan men få känner till honom-Nils Eriksson om första tiden, skadeproblemen och den framskjutna serien: ”En situation man aldrig varit i tidigare”

3 min läsning

FOTO: Jens Carlsson

Han är en av flera spelare från GIF Sundsvall och med koppling till tränaren Mikael Bengtsson. Tillsammans med polaren Axel Näsholm värvades han till Gefle IF i mitten på februari. Sedan kom skadeproblemen för Nils Eriksson som fortfarande inte har spelat mer än en halvlek för sin nya klubb. – Jag fortsätter att gnugga på i gymmet, säger han till 1882-Bloggen.

Att han den 12 februari värvades till Gefle IF kom inte som någon silly-bomb. Med tydliga kopplingar till den nya tränaren Mikael Bengtsson var Nils Eriksson ett namn som det spekulerades om redan någon vecka innan.

– Jag har ju haft Micke sedan tidigare, egentligen nästan hela juniortiden. Så det gick väldigt snabbt från första kontakten med honom till att det blev klart, säger han när vi möter upp honom på Gavlevallen.

Den 19-årige backen är bara en av flera nyförvärv med Sundsvalls-koppling. Erik Granat, Sebastian Friman och Axel Näsholm är spelare han kände till bra innan flytten till Gefle IF.

Men faktum är att Nils Eriksson fortfarande inte har spelat en enda minut för Gefle IF med kontrakt. För några dagar innan han skrev på för Gefle IF spelade han nämligen den första halvleken i träningsmatchen mot Sandvikens IF. Därefter har det varit väldigt tyst kring honom och anledningen är stora skadebekymmer.

– Jag fick en smäll någon gång där efter matchen och var borta ett tag med rehab. Sedan kom jag tillbaka och tränade igen men fick ytterligare en smäll och nu har jag kört rehab i två månader och fick köra fotboll igen den här veckan men då blev det ännu ett bakslag. Förhoppningsvis inget allvarligt så den här gången är jag nog tillbaka snabbt.

Hur har det varit att inte få spela fotboll när man kommer till en helt ny klubb?

– Det är speciellt såklart men vi är en jättebra grupp så det har inte varit några större problem. Jag fortsätter att gnuggar på i gymmet så ska jag nog snart vara tillbaka och vara redo.

Och trots att han även denna träning tvingas stå vid sidan och se på resten av laget tränar så är Eriksson knappast särskilt bitter. Den första tiden i sitt nya lag har enbart varit positiv, även fast fotbollsskorna ofta bytts ut mot joggingskor.

– Det är en kanonklubb, verkligen. Fina förutsättningar med arenan och gymmet, spelartruppen och ledarstaben är jättebra så det har varit klockrent. Jag är jätteglad över att få vara här.

Bytet från GIF Sundsvall är det största bytet han hittills gjort under sin karriär. Under fjolåret tränade han kontinuerligt med klubbens då allsvenska herrlag, men när klubben skulle banta truppen till årets Superettan-säsong blev det inget kontrakt.

Istället blev det ett annat GIF och en hittills minst sagt speciell säsong. Eftersom Nils Eriksson haft stora skadeproblem är det nästan tur i oturen för hans egen skull att serien fortfarande inte kommit igång. Tidigare i veckan blev det nämligen klart att Ettan skjuts fram till mitten av juni.

– Det är en situation man aldrig varit i tidigare. Det är ju likadant för alla inom sporten, oavsett om det är spelare och ledare eller publik. Man får ta det för vad det är och bara fortsätta träna och jobba hårt för att vara redo när det drar igång.

Nils eller ”Nisse” Eriksson hoppas snart vara tillbaka.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *