1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Klubblös och inget seriespel-då passar Erik Törnros på att träna med moderklubben: ”Gefle har en ljus framtid”

4 min läsning

Erik Törnros är hemma i Gävle och tränar med moderklubben Gefle IF. FOTO: Jens Carlsson

Erik Törnros är talangen som fick sitt stora genombrott förstörd på grund av en skada, som spelade i Gefle IF så sent som 2018 och som nu är aktuell efter att ha lämnat den finska högstaligan i förtid. Men i väntan på en ny klubb och på att serierna ska dra igång är han åter hemma i Gävle och i träning med samma klubb, fast enligt honom själv ett annat lag än det han lämnade 2018. – Det är en annan harmoni nu, säger Törnros till 1882-Bloggen efter en träning.

Han sågs som en stor talang i allsvenska Gefle IF året 2010 när han flyttades upp till a-laget. Men en skada satte käppar i hjulet för det riktiga genombrottet och totalt blev det 16 allsvenska matcher i klubben.

Efter säsonger i IK Brage och Dalkurd, men även svängar i Finland, Polen och Danmark vände Erik Törnros hem till Gefle IF inför Superettan-säsongen 2018. En säsong som dock varken blev som han själv eller laget hade hoppats. Ett mål på 22 matcher och nedflyttning till division 1 blev för mycket för anfallaren som åter lämnade klubben för Finland.

Och det är här vi kan finna det senaste och mest aktuella kring 26-årige Törnros (vars syster tillhör Sverigetoppen i längdhopp). Till en början var allting bra, men sedan började en stor schism med tränaren. Något som ledde till en uppmärksammad intervju med Aftonbladet.

– Det som står där är ju det som representerar min syn på alltihop så jag tänker inte fylla i något mer angående det. Men den blev ju uppmärksammad och det är många som har hört av sig efteråt. Men det är passerat nu och jag har lämnat det bakom mig.

Nu står du klubblös, hur ser läget ut där?

– Det var några konkreta förfrågningar där för ett tag sedan, men som allt annat ni i världen så har det lagts på is och det är ju anledningen till att jag fortfarande står utan klubb, säger Törnros och fortsätter:

– Det gäller ju att få ihop livspusslet också. Jag har två små barn och en sambo, det viktigaste är att det blir bra för oss alla. Jag stänger inga dörrar någonstans, men de förfrågningarna som vi fick var ju från klubbar i Allsvenskan och Superettan, och liknande nivåer utomlands.

Erik Törnros under en utav veckans träningar.
FOTO: Jens Carlsson

Och istället för att springa själv i Hemlingby eller sparka boll själv på Sörby IP berättar han att det var naturligt att fråga moderklubben Gefle IF om han fick komma och träna, något han fick.

– Gefle IF var det naturliga valet, framför allt nu också när jag har en av mina bästa vänner i laget, Tim Markström. Så det var egentligen där allt började, att vi snackade. Jag är jättetacksam över att få vara här.

Du kommer från en högre nivå än Ettan, hur tycker du att kvalitén är?

– Det är många unga killar som har bra tempo i kroppen och sen tycker jag att det är en fantastisk bra grupp här. Micke (Bengtsson) och Mehmet (Bakir) har fått ihop en riktigt bra grupp och det är kul att komma hit.

För trots det misslyckade året 2018 så är det en oerhört positiv Erik Törnros som knappast drar tillbaka på hyllningarna till sin moderklubb. Han menar även på att det finns skillnader på det GIF han lämnade och det han nu besöker:

– Det är en annan harmoni nu. Det är bra människor här nu och jag är riktigt glad för att se det, det är ändå min moderklubb. Jag är övertygad om att man har hittat rätt i tränarfrågan också.

– Jag vet att Gefle IF har något riktigt bra på gång, min syn är bara positiv. Gefle har en ljus framtid och hamnat rätt. Med tålamod från fans, spelare och ledare så tror jag att det kommer bli elitfotboll i Gävle inom en snar framtid. Jag är faktiskt en supporter till klubben och är riktigt glad att se det här.

Framtiden då, vad väntar den kommande tiden för Erik Törnros?

– Det är enbart att köra på, helst här så länge det går. Jag är här för att hålla min fotbollsfysik uppe och jag är glad om jag kan bidra med att göra mitt på träningarna. Sen får vi se vad som händer, men förhoppningsvis löser sig något snart.

En ny återkomst till Gefle IF blir det inte nu i alla fall.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *