1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Väntan har varit lång-men GIF-coachen ser inget negativt: ”Dragit en fördel av det”

3 min läsning

FOTO: Jens Carlsson

Han är ny tränare i Gefle IF:s herrlag inför säsongen 2020 och väntar fortfarande på sin tävlingsdebut med laget. Men för första gången på länge är nu seriestarten nära och då kommer GIF att vara redo. Det är vi absolut, säger tränaren Mikael Bengtsson.

När han presenterades i slutet av februari var snacket om den sena och utdragna tränarrekryteringen stort. Men sedan kom ett virus som har satt hela världen i pausläge och så här 98 dagar senare så är det ett faktum att Mikael Bengtsson fått jobba i tre hela månader med sitt nya lag.

En försäsong har blivit två och seriespelet har skjutits fram mer än en gång. Men under tisdagen kom det positiva beskedet för alla Ettan-intresserade, säsongen drar igång med start den 14 juni.

– Som jag berättade för spelarna tidigare idag så kändes det väldigt roligt att öppna datorn idag med en matchkallelse från Sollentuna FK till seriepremiären. Det är en lättnad att vi äntligen får köra igång igen, säger Bengtsson när vi får tag i honom efter onsdagens träning.

Hur har tiden varit fram tills nu, har det varit svårt att motivera laget?

– Alltså, motivationen har varit bra hel tiden. Sen är vi många nya spelare och vi har försökt sätta ett nytt spelsätt och det har lett fram till att vi hela tiden har haft något att jobba med. Så utvecklingsmässigt har vi alltid varit motiverade för att lära oss nya grejer. Men med det sagt så är det klart att det är matcherna som är slutprovet där vi vill visa upp vad vi tränar på.

Men att serien skjutits upp drygt två månader är faktiskt inget negativt enligt GIF-coachen. När han får frågan ser han inget negativt alls utan säger istället:

– När vi var inne i den mest intensiva perioden med uppskjutningar och grejer så tyckte man väl att det vore skönt att komma igång. Men nu i efterhand så tycker jag att det varit positivt att vi fått lära känna varandra bättre och träna på det vi behövt. Så vi har nog snarare dragit en fördel av det.

Nu väntar intensiva dagar för Mikael Bengtsson och hans lag fram till seriestarten. De allra sista pusselbitarna i spelet ska läggas på plats innan avresan mot Sollentuna nästa söndag.

Årets säsong blir dessutom annorlunda på många sätt då den bortsett från att starta senare kommer hålla på en månad längre, spelas med vardagsmatcher men även ha regler som tillåter fem byten vid tre olika tillfällen under matcherna.

– Vi påverkas ju lika mycket som alla andra lag givetvis, men det gäller att anpassa sig så bra som möjligt utifrån läget och verkligen kunna återhämta sig snabbt efter match för att kunna gå in i nästa. Det är en speciell situation att gå in i, men det gäller bara att förbereda sig rätt och vara mentalt inställd på tufft matchande.

– Vad gäller bytena så är det positivt eftersom spelarna kommer att belastas betydligt mer än vanligt. När det dessutom bara blir vid tre tillfällen så förstör det ju inte heller matcherna på något sätt.

Avslutningsvis, är ni redo för seriestart den 14 juni?

– Det är vi absolut. Som jag var inne på så har vi haft mer tid på oss och det har bara gynnat oss. Vi har haft tid att titta på mer djupgående saker i vårat spel och fått verkligen fått ut mycket på den här extratiden, så vi är verkligen redo.

FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *