1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

BOMBEN: GIF-tränaren lämnar klubben omedelbart

3 min läsning

Sara Frykland lämnar Gefle IF med omedelbar verkan. FOTO: Jens Carlsson

Med seriestarten bara en dryg vecka bort skakar det nu rejält kring Gefle IF:s damlag. Årets nya huvudtränare Sara Frykland lämnar nu klubben med omedelbar verkan. – Jag har sagt upp mig, skriver hon i ett sms till 1882-Bloggen.

Några dagar in i november förra året presenterades Sara Frykland som ny huvudtränare för Gefle IF. 31-åringen har beskrivits som en talangfull och målmedveten tränare. Hon har även hyllats av såväl egna spelare som motståndartränare.

Men nu kan 1882-Bloggen som första källa meddela att hon lämnar sin post som huvudtränare. I ett sms till 1882-Bloggen skriver hon så här:

– Jag kan bekräfta att jag har sagt upp mig. Jag vill inte säga mer i nuläget då jag gärna vill prata med mina spelare först.

Nyheten kommer som en bomb då hon inte varit i klubben i mer än ett halvår och dessutom inte spelat en riktig seriematch med laget. Styrelsens damansvarige Andreas Dahlén säger så här när vi når honom under fredagskvällen:

– Det stämmer att hon (Sara Frykland) har sagt upp sig. Exakt varför och några andra detaljer kring det vill vi inte gå in på. Men jag kan säga att det har varit bra fart under veckans träningar och vi är alla redo för att dra igång serien.

Vem eller vilka är det som leder laget nu?

– Tills vidare har vi beslutat att låta befintlig ledarstab fortsätta med laget, det med stöd av Tomas Axlund och Calle Barrling. Man ska komma ihåg att damlagets ledarstab är betydligt större än herrlagets och innehåller mycket kompetent folk, så vi känner oss trygga med det vi har.

Klubbens damlag premiärspelar i division 1 redan nästa helg. Detta efter gårdagens besked där samtliga nationella serier fick godkänt att dra igång med sitt spel. Men någon stress inför det känner inte Dahlén.

– Verkligen inte. Som sagt, vi har en bred trupp med många bra spelare och framför allt en stark ledarstab med många kunniga personer. Det är alltid tråkigt när folk slutar, men vi är trygga där vi är och går vidare därifrån.

Vad väntar nu, kommer ni leta efter en ersättare direkt?

– Vi har blivit av med våran huvudtränare och absolut ska vi ersätta den platsen med en ny huvudansvarig. Vi ska sätta oss ned nu i helgen och se över läget. Sen behöver det inte bli någon utifrån, utan den rätta kan även vara i föreningen redan nu, säger han och avslutar:

– Det är viktigt att poängtera att vi alla är redo och är sugna på att köra igång seriespelet. Det har varit väldigt bra fart på träningarna och vi tror stenhårt på en bra säsong.

Vem som blir Sara Fryklands ersättare är som sagt oklart. Men enligt uppgifter till 1882-Bloggen är den tidigare tränaren Tomas Axlund, Calle Barrling, Daniel Mofatt och den nuvarande assisterande tränaren David Färnström alla aktuella namn.

Det är ännu oklart vem som ersätter Sara Frykland.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
IK Huge
IK Huge
10 months ago

Daniel Mofatt är inte aktuell för Gefle IF, han har inte visat eget intresse och heller inte fått någon förfrågan från Gefle IF vid kontakt. Han är IK Huges tränare och stannar i IK Huge.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x