1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Enkelserie väntar för SAIK som inte är missnöjda: ”Kan bli roligaste säsongen någonsin”

3 min läsning

Äntligen får Sandvikens AIK köra igång sin serie. FOTO: Michaela Persson och Ida Hägglund

Sandvikens AIK var en utav klubbarna som tvingades vänta in i det sista. Men igår kom beskedet som gör det godkänt för laget att starta igång sitt seriespel. Ett väldigt positivt besked för klubben som siktar på toppen den här säsongen. Vi ska vara med hela vägen, säger tränaren Eldar Abdulic.

Han är sedan mitten av mars en del av 1882-Bloggens satsning ”Analys av Gefle IF – med Eldar Abdulic” där han själv analyserar Gefle IF:s matcher och delar med sig.

Men i ”trean” och laget Sandvikens AIK är han själv med i hetluften som huvudtränare. På den senaste tiden har luften dock varit mer kall än het. Men under gårdagen kunde stadsministern Stefan Löfven meddela att resor i landet nu är tillåtna och därför även ALLA fotbollsserier.

– Vi har inte vetat när eller om vi ens skulle komma igång. Vi fick ett sent besked precis innan vi skulle köra igång i april och efter det tog vi ett litet break. Sen har vi kört mycket spel och tävling på träning för att hålla farten uppe, säger Abdulic.

Hur är känslan som fotbollstränare när ni äntligen får köra igång?

– Alltså, vi har verkligen varit inställda på att vad som helst har kunnat ske. Hela tiden har känslan varit att säsongen har varit så långt borta, så helt ärligt är jag nästan lite smånervös nu när det är så nära.

Och tid för att slappna av finns inte, varken för SAIK eller något annat lag i division 3. Söndagen den 14 juni väntar Bollnäs hemma och fram tills dess är det detaljer som det ska slipas på, enligt SAIK-tränaren:

– Vi var redo för att starta i april och nu har vi en stabil grund att stå på. Vi har börjat träna på tuffare den senaste tiden och nu ska vi slipa på detaljer i vårat spel, lite fasta situationer och liknande.

Under en av veckans träningar för SAIK.
FOTO: Michaela Persson och Ida Hägglund

Förra säsongen slutade man trea, en placering ifrån en andraplats och två ifrån en förstaplats. Det spelskickliga laget som brukar identifieras som ett bollförande och drivande lag har i år bara ett mål, tillhöra toppen och ta steget upp.

– Vi ska kontrollera matcher och styra dem med bollinnehav. Vi ska vara med hela vägen och ta steget upp, vi siktar på de två första platserna.

Du har fått mycket mer tid under den här försäsongen, vad har du gjort under tiden?

– Jag har utvecklats väldigt mycket som tränare. Jag har ägnat tiden mycket åt olika utbildningar och lärt känna mycket kompetent folk. Det hade aldrig gjorts om det inte vore för det här, säger han och syftar på coronaviruset.

En sak som skiljer SAIK:s säsong mot de tidigare är att man i år tvingas spela enkelserie för att hinna klart. Men mindre matcher är inget som Eldar Abdulic ser negativt på utan menar istället på något helt annat:

– För mig är det ingen skillnad, vi ska vara glada för att vi får spela. Det är unikt och inget man vill missa. Det blir elva finalmatcher där det gäller att ha fullt fokus. Lyckas man bra med det kan det bli den roligaste säsongen någonsin.

Eldar Abdulic ser ut över Jernvallens konstgräs.
FOTO: Michaela Persson och Ida Hägglund

//1882-Bloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *