1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Succéstart för Gefle IF-seger efter tveksamt spel: ”Viktigt att kunna vinna på det här sättet”

3 min läsning

Gefle IF fick en drömstart på säsongen när laget lyckades besegra Sollentuna FK på bortaplan. Segerregissör, Isac Lidberg, som kunde trycka in segermålet i den andra halvleken. – Helt kanon med tre poäng, säger mittfältaren Erik Granat efter matchen.

Det var 225 dagar sedan Gefle IF hade spelat en tävlingsmatch. Då var det på ett november-ruskigt Sollentunavallen som Sebastian Sandlund räddade laget kvar i Ettan. När laget återvände till samma ställe för årets första seriematch var det istället ett sommarglatt Sollentuna som öppnades upp för lagen, dock inga supportrar.

Relaterat: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Sollentuna FK – Gefle IF)

Lika glatt blev det också direkt för GIF som fick en drömstart efter att Nisse Nilsson skickat något som troligen var ett misslyckat inlägg, hela vägen in i mål. Resten av den första halvleken var dock inte lika positiv för ”Nya Gefle” som ofta fastnade rejält nedpressade i eget straffområde.

– De (Sollentuna FK) pressade ju med nästan 6 gubbar vissa gånger och det är klart att det då kan bli lite jobbigt. Men i vanliga fall spelar vi oss ur det där enkelt, vi lyckades inte riktigt med det idag, säger ett utav årets nyförvärv Erik Granat.

Och mycket riktigt skulle också Sollentunas tunga och hårda press straffa Granat och Gefle IF som i den första halvlekens sista minut tvingades kapitulera efter en frispark.

En mindre lyckad halvlek spelmässigt för GIF som dock gick in i pausvilan med ett likaläge. En vila där tränaren Mikael Bengtsson enligt Erik Granat berättade följande till spelarna:

– Att vi skulle stänga vissa ytor ännu mer defensivt och att vi skulle tvinga dem att spela mer utanför oss. Sen fick vi även instruktioner att våga gå mer direkt men även att inte ha för bråttom när vi lyckats ta oss förbi deras mittfält, utan ha tålamod och få till ordentliga anfall.

Det taktiska draget skulle också visa sig ute på planen. För när hemmalaget Sollentuna började pusta och störa sig på grund av värmen, så fortsatte bara Gefle med att mata på.

Offensivt skulle försäsongens stora målskytt, Isac Lidberg, fortsätta imponera och när han i den 65:e minuten bjöds på en boll ifrån motståndarförsvaret så gjorde han ingenting fel utan kunde distinkt och behärskat trycka in bollen i det bortre hörnet, ett mål som även skulle räcka till en premiärvinst.

– Helt kanon med tre poäng, vi har väntat länge på det här. Vi hade inte det bästa spelet och det märktes verkligen vilket ”konstgräs-lag” vi är, vi kommer få ut så otroligt mycket mer på konstgräs. Men det är viktigt att kunna vinna på det här sättet också, säger en trött och utmattad Granat på telefon efter matchen.

LÄS OCKSÅ: Olika uppladdningar-men nu väntar seriestarter för Gefle IF:s båda a-lag mot samma klubb: ”Extremt laddad”

Erik Granat utgick också tillsammans med segerskytten Isac Lidberg i matchens 90:e minut och fick därefter följa slutminuterna längs linjen. Minuter som han själv inte menar var särskilt nervösa:

– Det var lugnt, vi lät dem ha boll och spela runt men var väldigt kontrollerade defensivt. Vi höll dem utanför oss, så man blev aldrig orolig.

Nu väntar hektiska dagar för Gefle IF som redan på onsdag spelar nästa match då hemmapremiär mot Team TG väntar. Sedan dröjer det bara till på söndag innan man möter IK Frej på bortaplan, tre matcher inom 7 dagar alltså.

– Det är annorlunda mot för det vanliga på den här nivån, det gäller att ta hand om kroppen och äta, sova och rehabilitera noga så ska det nog gå bra. Vi vet alla vad som väntar och vi vill alla spela matcher, säger Granat.

MATCHFAKTA:

Målen: 0-1 (5) Nisse Nilsson, 1-1 (45+3) Eyasu Alemayehu, 1-2 (65) Isac Lidberg

Hörnor: 3-3

Domare: Tess Olofsson

Publik:

Erik Granat och Gefle IF startade säsongen på bästa sätt.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *