1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Hemmapremiär utan publik-då lanserar Carrickläktaren kampanj för förlorade intäkter: ”Vill hjälpa till”

4 min läsning

Carrickläktaren startar kampanjen "Vi är Gefle". FOTO: Nils Westberg Löfgren

Imorgon spelar Gefle IF:s herrar första hemmamatchen i årets Ettan-spel. Läktarna kommer dock att hållas stängda och för att inte klubben ska förlora allt för mycket publikintäkter väljer nu supporterklubben Carrickläktaren att starta en kampanj för att stötta sin klubb. – Alla kände sig lite deprimerade och ville göra något, säger supporterklubbens ordförande Niclas Backlund.

Gefle IF inledde 2020 års seriespel på bästa sätt när man i helgen besegrade Sollentuna FK på bortaplan. På grund av den sena seriestarten matchas lagen nu tufft och redan imorgon (onsdag) väntar nästa match för GIF när Team TG gästar Gavlevallen för en hemmapremiär.

Men på grund av coronaviruset och folkhälsomyndighetens restriktioner (där endast 50 personer får samlas) så kommer arenan att vara stängd för publik. Stora intäktsbortfall ser det därför ut att bli för Gefle som förra året vann ”publik-ligan” i sin serie.

MISSA INTE: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Sollentuna FK – Gefle IF)

Av precis den anledningen har nu klubbens officiella supporterklubb, Carrickläktaren, startat en kampanj för att samla in pengar till klubben. En kampanj som träder i kraft på riktigt imorgon.

– Vi tjuvstartade lite nu för några dagar sedan, men det är onsdag som en den officiella starten, säger Niclas Backlund.

Hur fungerar kampanjen mer specifikt?

– Vi kan väl säga så här, alla kände sig lite deprimerade och ville göra något. Vi i styrelsen känner att vi verkligen vill hjälpa till och stötta föreningen nu i dessa tider när det inte går att få några publikintäkter.

– Så tanken är att vi i Carrickläktaren tillsammans med Geflepodden ska ha upp- och eftersnack efter matcherna där man dels kommer kunna ladda upp istället för det vanliga ”äta och dricka” som många gör inför matcherna. I våra snack som kommer att sändas på Youtube så kommer det även finnas möjlighet till att bidra till kampanjen, och gör man även det är man med i en tävling eller utlottning med priser.

Det första för- och eftersnacket hölls redan nu i helgen i och med premiärmatchen mot Sollentuna. Tanken är även att längre fram sända ”match-snack” i en studio på Gavlevallen, något som är beräknat med en start den 27 juni.

Carrickläktarens derbytifo mot Sandvikens IF förra året.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

Och är man med och bidrar till kampanjen så har supporterklubben lyckats ta fram priser med hjälp utav tidigare GIF-spelare, enligt Backlund:

– Vi har fått och vill få gamla spelare att skänka och bidra med priser. Vi har bland annat fått en exklusiv GIF-tröja av Mattias Hugosson. Vi hoppas att så många som möjligt är med och bidrar ekonomiskt till kampanjen, för vi har fina priser.

Kampanjer med pengar är inget ovanligt för GIF-supportrar, varför ska man ännu en gång bidra?

– Jag tycker man ska särskilja det här mot tidigare swishkampanjer och liknande. Det är är ingen livräddningsaktion utan ett sätt att hjälpa vår förening med intäkter som vi annars skulle bidragit med på plats på matcherna. Klubben har budgeterat för ett visst publiksnitt och nu går det inte att uppnå.

– Vi har en spännande trupp och bra ledare den här säsongen. Dessutom viktiga personer på kansliet. VI vill inte bli av med dem på grund av det här.

Hur har arbetet i Carrickläkaren förändrats i dessa tider, hur jobbar ni nu?

– Våra vanliga och normala sysslor som att planera inför bortaresor och tifomålning är ju egentligen helt borta. Just nu är det mycket fokus på den här kampanjen och det är där vi lägger vår energi nu.

När Gefle IF inför 2019 införde ett erbjudande för supportrar att bli supportersponsorer så kraftsamlade Carrickläktaren och lyckades gå in med över 20 000 kronor. Med kampanjen ”Vi är Gefle” är målen högre än så:

– Vi vill så klart få in så mycket som det bara går, men en siffra vi hoppas slå är den vi blev supportersponsorer med, säger Niclas Backlund.

LÄS OCKSÅ: Succéstart för Gefle IF-seger efter tveksamt spel: ”Viktigt att kunna vinna på det här sättet”

Imorgon är det alltså dags för klubbens herrlag att spela årets hemmapremiär i seriespelet på Gavlevallen. En match där vi trots de stängda läktarna, nog kan komma att märka av Carrickläktaren.

– Som en start på kampanjen har vi gått in som matchsponsor för matchen, vilket är unikt för en supporterklubb för Gefle IF att göra. Vi har även gjort några grejer som inte kan sägas nu, men som nog kommer att märkas för dem som är på arenan och för dem som följer sändningen.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Gavlevallen

Tid: 16.00

TV: Sportexpressen Play och Gefle Dagblad

Under onsdagens hemmapremiär är det supporterklubben som är matchsponsor, matchen mellan Gefle IF och Team TG.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x