1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Tung premiärförlust för Valbo FF som förlorade derbyt mot Åbyggeby-tränaren missnöjd: ”Flera som inte håller nivån”

3 min läsning

Jerry Haaranen i Valbo-dressen. FOTO: Jens Carlsson

Stämningen inför matchen var på topp när Valbo FF och Åbyggeby FK inledde säsongen med ett derbymöte i herrtrean. Lika god var inte stämningen hos Valbo-tränaren Jerry Haaranen efter matchen som slutade med en 0-1-förlust för hans lag. – Det är riktigt jävla surt, säger han efter matchen.

Det snackades på förhand om en match mellan det ”nya” och det ”gamla” Valbo. Detta eftersom Åbyggeby har en trupp bestående utav flertalet tidigare Valbo-spelare. Laddningen för matchen minskade inte heller eftersom den var premiären för båda lagen i årets division 3-spel.

Åbyvallen visade sig från sin bästa sida när midsommarsolen sken över den dock publikfria idrottsplatsen. Hemmalaget Valbo FF, som förra säsongen trillade ur division 2, inledde piggast och var även ett ribbskott ifrån ett ledningsmål i början av matchen.

– Vi inledde piggt och starkt, men tyvärr saknade vi den sista lilla delen och skärpan för ett mål. Det var riktigt synd att skottet i ribban inte gick in, säger Haaranen.

För istället för en tidig ledning för den rödklädda Valbo-laget så skulle motståndaren Åbyggeby, som även de är nykomlingar i seren efter att ha vunnit fjolårets division 4, komma in i matchen mer och mer, något som även skulle leda till ett mål i den 28:e matchminuten.

– Inte för att ta något ifrån eller klanka ner på dem, men Åbyggeby är ju egentligen ett korpgäng som samlats för att spela fotboll. De står rätt och lyckas bra trots en mindre bra kondition. Vi visste att de skulle vara bra på fasta och därför känns det trist, säger Valbo-coachen och beskriver målet:

– Vi visste om att det skulle komma långa hörnor från dom och man ska väl vara ärlig med att vår målvakt (Oskar Olsson) går bort sig på den hörnan. Jag förstår inte varför han ska gå upp så långt fram och försöka ta den när han bara får fingertopparna på den. Med lite mer kyla och rutin där så hade vi fått med oss minst en poäng idag.

Baklängesmålet skulle nämligen ge negativ effekt för Valbo FF som i den andra halvleken knappt skapade några farligheter alls. Istället kunde det namnkunniga och meriterade succélaget Åbyggeby FK spela hem matchen och tre inledande premiärpoäng.

Jerry Haaranen och Valbo FF får istället försöka ladda om för nästa match som spelas nästa fredag, då på bortaplan mot Edsbyns IF. Eftersom att serien spelas som en enkelserie på grund av den sena seriestarten finns inte mycket tid för att ”komma igång” för Valbo, något som oroar Haaranen.

– Vi har bara 10 matcher kvar, det finns ingen tid till att slappna av. Jag ska vara ärlig med att säga att det är lite panik där. Vi måste börja vinna och framför allt göra mål. Det är där vi har störst problem och det är det som skrämmer mig mest, något måste vi göra.

Förra året räddade han Hille IF:s damer kvar som nykomlingar i division 1. Den här säsongen är han pressad till en bra placering med förra säsongens division 2-lag Valbo FF. Men faktum är att han själv menar att truppen kanske inte är så bra som många tror:

– Vi har problem med att spela som ett lag. Vi har för många individer som tänker för mycket på sig själva och som håller i bollen för länge. Vi fuskar med löpningarna utan boll och det är något som killarna ska få höra. Jag visste om förutsättningarna i klubben och laget men tyvärr är det flera som inte håller nivån för serien.

MATCHFAKTA:

Målen: 0-1 (28) Samuel Lindberg

Domare: Henric Karlsson

Publik:

Valbo FF jagar vidare efter första segern.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x