1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Efter drömstarten-nu väntar hemmapremiären i Elitettan för Sandvikens IF: ”En annan gameplan än sist”

3 min läsning

Ny match väntar Sandvikens IF. FOTO: Mikael Nord

Förra helgen fick man en närmast osannolik start på säsongen när man vann mot Sunnanå SK med hela 1-5. Nu väntar hemmapremiären i Elitettan för Sandvikens IF:s damer och det mot ett på pappret bättre motstånd. – Det kommer inte bli samma ös framåt, säger tränaren Marcus Larsson.

Debuten i landets näst högsta serie blev mer än lyckad för Sandvikens IF som förra helgen krossade Sunnanå SK med 1-5 i Elitettans premiäromgång. En vinst som höjt lagets självförtroende, enligt lagets tränare Marcus Larsson:

– Det var underbart skönt att få den starten. Vi åkte ju en lång bussresa upp och det kändes väldigt bra på hemvägen efter matchen. Den matchen har såklart också varit en boost nu under veckan.

Vad har ni dragit för analys av matchen?

– Den var speciell eftersom att den var mellan två nykomlingar och det märktes på spelet. Vi hade som plan att gå ut och köra och det lönade sig verkligen och gav effekt. Vår press var stenhård och hög och det vann vi mycket på.

Men det är dock andra förutsättningar när laget nu laddar om för nästa match. Motståndet är denna gång förra årets tabellsexa Lidköpings FK och det är på Jernvallens VM-arena som matchen spelas.

Hade allt varit som vanligt hade nog matchen lockat en hel del publik. Men läktarna är stängda och det är inget laget eller tränaren Larsson lägger någon större vikt på:

– Ärligt talat så märker vi ingen större skillnad, men det är klart att hemmapremiären hade kunnat locka en hel del folk. Vi hade såklart velat spela med vår publik, men det är lika för alla.

Lidköpings FK väntar, hur bra koll har ni på dem?

– Ganska bra, vi har några i laget som har spelat mot dem tidigare. Det är ett tippat topplag och vi har en gameplan nu än sist. Det kommer bli mer försvar och inte samma ös framåt. Men framför allt så lägger vi inte för stort fokus på motståndet utan tänker mer på vårt eget spel.

Lidköping förlorade sin premiärmatch mot ett annat tippat topplag i form av IFK Kalmar i en jämn och tät match som slutade 2-3. För Sandvikens del finns alla spelare förutom anfallaren Sanna Öhlund och målvakten Alexandra Sjölander tillgängliga.

Innan vi låter Marcus Larsson lämna samtalet och återgå till förberedelserna inför matchen ber vi honom berätta vad han vill se av sitt lag imorgon:

– Jag vill se att vi har samma energi som senast men mer strukturerat, säger han.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Jernvallen (VM-arenan)

Tid: 14.00

TV: Sportexpressen Play

Sandvikens IF hoppas på mer måljubel imorgon.
FOTO: Elin Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x