1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Förlust för SIF-damerna som tappade ledning: ”Inte riktigt där”

2 min läsning

Wilma Näslund i en annan match. FOTO: Mikael Nord

Sandvikens IF tog ledningen i hemmapremiären på Jernvallen. Men efter en tyngre period i början av andra halvlek slutade allt till slut med en förlust mot Lidköping FK. – Jag tycker vi står upp bra, säger Wilma Näslund efter matchen.

Efter drömstarten borta mot Sunnanå SK i Elitettan-debuten förra helgen så vände Sandvikens IF:s damer under söndagen hem till Jernvallens VM-arena för hemmapremiär.

Man var också med i matchen från start och var även det lag som skulle göra matchens första mål genom nyförvärvet från Hille IF, Wilma Sjöberg.

– Det var ett bra avslut och en bra löpning. Även grymt skönt att få med sig det målet eftersom vi spelade bra i första halvlek, säger en annan Wilma, nämligen Näslund, som själv var inblandad i målet:

– Jag minns inte hur bollen kommer till mig men hon (Sjöberg) löper bra och det är bara att slå bollen till henne, beskriver Näslund.

Ledningen stod sig också halvleken ut, en stark ledning då motståndaren Lidköping FK är ett lag som tippas i Elitettans högre delar.

Enligt Wilma Näslund var man också tydliga i paus med vad man skulle göra. SIF-tränaren Marcus Larsson instruerade bland annat:

– Att vi skulle fortsätta med det vi gjorde bra, bland annat vårat passningspel och att hålla energin uppe. Sen pratade vi även om att stänga av kanterna ännu mer, säger Näslund.

Men trots de noga instruktionerna så skulle det inte dröja många minuter innan motståndaren Lidköping kunde kvittera. Och tiden tills även ledningsmålet skulle komma var nästan ännu kortare.

– Det var och är riktigt tungt såklart, det är alltid tråkigt att tappa matcher. Vi kom in lite fel och var inte riktigt där när dom körde på. Extra tungt eftersom vi hade ledningen efter en sån bra första halvlek.

För efter bortalagets två snabba mål kunde varken Näslund eller Sandviken komma tillbaka in i matchen och istället för trepoäng blev det inga alls.

– Lidköping ska ju vara högt upp i tabellen så det känns ändå helt okej, vi står upp bra. Nu gäller det bara att ladda om inför nästa match, vi ska njuta av varje match i den här serien.

MATCHFAKTA:

Målen: 1-0 (21) Wilma Sjöberg, 1-1 (50) Sandra Lagerbratt, 1-2 (58) Ebba Handfast

Hörnor: 4-4

Domare: Dennis Rönnblad

Publik:

Det var på ett publikfritt Jernavllen som Sandviken spelade, bilden är från fjolårssäsongen.
FOTO: Mikael Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x