1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Andra matchen blir andra derbyt för Åbyggeby FK-som möter topptippat SAIK: ”Ett fantastiskt bra lag”

3 min läsning

FOTO: Jens Carlsson

I premiärmatchen mötte man Valbo FF i ett laddat och lyckat derby. Nu är det dags för årets andra seriematch för Åbyggeby FK och även då är det ett derby som väntar, denna gång mot Sandvikens AIK. – Vi ska försöka spela vårat spel, säger tränaren Stefan Forsberg.

För exakt en vecka sedan gjorde man debut i division 3 och det i ett väldigt känslomässigt laddad derby mot Valbo FF. Matchen slutade, trots att man under delar av matchen endast orkade med ett rensa bort bollen, i en seger med 0-1.

– Det var mycket känslor eftersom vi har många som spelat där (Valbo) tidigare. Så det blev en lättnad för många och en viktig seger, det är ju klubbens första trepoängare i division 3 någonsin, säger Forsberg.

MISSA INTE: Enkelserie väntar för SAIK som inte är missnöjda: ”Kan bli roligaste säsongen någonsin”

Klubben har tagit steget från division 6 till division 3 och det genom att vinna varje år. Nu är man framme i en utav landets förbundsserier och enligt ÅFK-tränaren Stefan ”Foppa” Forsberg märks det på kvalitén:

– Det är ju ett snäpp vassare och en stor del är ju konditionen som är så mycket bättre på alla spelare. Men framför allt så möts ju lagen i den här serien, inte individuella spelare som gör alltihop för sitt lag.

Hur bra kommer ni klara av den här nivån, vilken är eran målsättning?

– Alltså, hamnar vi i mitten så ska vi vara nöjda. Men våran målsättningen är ju att ha roligt hela säsongen och att ha kul tillsammans. Men den här säsongen blir det speciellt med enkelserie där varje match blir extremt viktig.

Nu är nästa viktiga match här för Forsbergs lag och denna gång, på pappret, mot ett starkare motstånd. Förra årets tabelltrea Sandvikens AIK väntar i ännu ett derby som på förhand känns tuffare än förra veckans.

– Det är ett fantastiskt bra lag, sett till både spelare och spel. Det är ett lag som var nära att gå upp redan förra året och som kommer sluta högt upp även de här säsongen. Jag tycker dock att dem har mer att förlora än oss i den här matchen.

– Vi mötte dem i en träningsmatch i våras och då stod vi emot bra. SAIK är ju vana med konstgräs och nu är det naturgräs, så vi får se om vi kan dra fördel av det. Jag vet dock att de har tränat på Brynäsvallen tidigare i veckan, så det blir spännande.

LÄS OCKSÅ: Tung premiärförlust för Valbo FF som förlorade derbyt mot Åbyggeby-tränaren missnöjd: ”Flera som inte håller nivån”

Åbyggeby, som bytte hemmaplan från Testebovallen till Brynäsvallen till den här säsongen, hoppas alltså nu ta sin andra ”trea” i ”trean”. Men då vill ”Foppa” se det här av sitt lag:

– Vi ska försöka spela vårat spel, men vi är ett rutinerat lag och kan ändra om det skulle behövas. Det är ett bra lag vi möter och därför kan det bli jobbigt att bara spela som vi vill.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Brynäsvallen

Tid: 19.00

TV:

FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x