1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Klar seger för Gefle mot nykomlingen-missnöjd Markström trots segern: ”Dåligt fokus”

3 min läsning

FOTO: Nils Westberg Löfgren

Gefle IF:s herrar gjorde som man skulle borta mot nykomlingen IFK Luleå och vann med klara 1-4. Men trots vinsten och tre poäng så är det inga höga hurrarop hos GIF. – Det kändes som en förlust för mig, säger målvakten Tim Markström och syftar på det insläppta målet i slutminuterna.

Det var en match som man på förhand skulle vinna då nykomlingen IFK Luleå inte lyckats tagit en enda poäng. Matchinledningen var dock rätt stark ifrån hemmalaget som pressade på GIF ordentligt i vissa stunder.

Gefle fortsatte trots pressen med sitt lugna trillande med bollen på egen planhalva och i takt med att motståndarens press avtog kunde man också ta ledningen efter att Axel Norén fått bollen på sig och bollen ändrat bollbana.

– Det är alltid viktigt att ta ledningen i matcher, det vet vi till exempel efter förra matchen (förlust mot IFK Haninge med 1-2) där vi hamnade i underläge, säger Tim Markström som annars inte är nöjd med sitt lags insats i den första halvleken:

– Jag är inte nöjd, vi slarvar mycket och har dåligt fokus med dålig skärpa i det vi gör. Vi kan betydligt mycket bättre än det vi gjorde där idag.

Men trots missnöjet på det spelmässiga var det Gefle som även kunde rycka ifrån med en tvåmålsledning innan paus efter att Axel Näsholm gått omkull i straffområdet och Sebastian Sandlund lagt in straffen mot sin tidigare klubb.

MISSA INTE: Längsta bortamatchen är hemma för GIF-kaptenen som nu ställs mot gamla klubben: ”Känner 80% av truppen”

Målet gjorde att hemmalaget IFK Luleå tvingades fram redan från start i andra halvlek, något som öppnade upp stora ytor för Gefle IF som genom Jacob Hjelte kunde dra ifrån ytterligare i matchens 57:e minut.

– Det dödade ju matchen kändes det som och det var självklart jätteskönt att få det ganska tidigt i den andra halvleken, säger Markström som dock menar att sitt lag borde ha spelat ännu mer avslappnat i den andra halvleken:

– Det borde vi ha gjort, nu känns det som att det blev lite hafsigt ibland. Vi pratade i halvlek om att pressa mer som ett lag och inte gå på fel spelare vilket vi gjorde i första.

Ju längre matchen gick började man också vädra mycket spelare från GIF-bänken. Två av spelarna som kom in var Nisse Nilsson och Ibrahim Alhassan, där den förstnämnde kunde placera in 0-4 och den andre hade två mål bortblåsta för offside.

LÄS OCKSÅ: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (IFK Luleå – Gefle IF)

Direkt efter Nilssons mål kunde dock hemmalaget spräcka Tim Markströms nolla. Detta efter en konstig situation som GIF-målvakten är märkbart besviken över:

– Det är ett bedrövligt mål för att vara ärlig, otroligt billigt. Det känns som att både Amadou (Kalabane) och Axel (Norén) borde kunna göra det mycket bättre där. Om det dessutom ska vara frispark när de tar bollen är svårt att veta. Det kändes som en förlust för mig som målvakt.

Men när den rutinartade målvakten, som fyller 34 år i oktober, hunnit lugna sig lite och tagit några andetag är han ändå rätt nöjd med vinsten.

– Oerhört starkt att ta tre poäng borta mot IFK Luleå, det är en svår bortamatch. Vi visar en bra lagmoral och det är väldigt viktigt att kunna vinna även om man inte är på topp, säger han innan han tvingas lägga på då planet lyfter hemåt Gävle.

MATCHFAKTA:

IFK Luleå – Gefle IF

Målen: 0–1 (22) Axel Lindberg Norén, 0–2 (41) Sebastian Sandlund, 0–3 (57) Jacob Hjelte, 0–4 (76) Nisse Nilsson, 1–4 (77) Max Wårell

Hörnor: 2-4

Avslut: 4-8

Domare: Tess Olofsson

Publik:

Gefle IF placerar sig i toppen av tabellen.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *