1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Pelle Olssons gynnsamma problem-stenhård konkurrens offensivt: ”Vilka vi än väljer blir det bra”

4 min läsning

FOTO: Mikael Nord

Fem omgångar har spelats av Ettan 2020 och efter dessa placerar sig Sandvikens IF:s herrar på en sjundeplats med åtta inspelade poäng. En godkänd start för det annars topptippade laget som dock har små bekymmer. Vi borde ha gjort mer mål och släppt in mindre, förklarar tränaren Pelle Olsson.

Förra säsongen inledde man serien på bästa tänkbara sätt med fyra raka segrar och en serieledning. Den här säsongen har inledningen varit något mer trevande och laget har totalt tagit åtta poäng efter fem omgångar.

Det topptippade Sandvikens IF har därför inte råd att förlora mer poäng då konkurrenterna redan börjat gå ifrån med mer poäng. Men tränaren Pelle Olsson tar det hela med ro och menar att man inte har någon stress:

– Jag sitter aldrig och funderar på om vi fått en bra start eller inte. Det är efter 30 omgångar som man kan summera och fundera på om man ska vara nöjd eller inte. Just nu handlar det bara om att ha fokus på nästa match.

Och nästa match för Pelle Olssons mannar är om drygt 24 timmar när Nyköpings BIS väntar på bortaplan. En tuff bortamatch som man till exempel spelade oavgjort på förra säsongen.

Men förra årets tabellåtta, Nyköping, har knappast imponerat den här säsongen. Motståndaren har hittills bara plockat en enda poäng och släppt in hela 19 stycken.

– Men det är verkligen ingenting som vi värderar eller lägger någon vikt på. Vi behöver göra en ny bra prestation och i den här serien gäller det att kunna plocka fram ditt bästa i varje match, annars förlorar du oavsett vilket lag du möter, säger Olsson.

Ni kommer från en match mot Täby FK där ni tappade segern i slutet av matchen och bara fick med er en poäng, vad har ni sagt om den?

– Egentligen inte så mycket mer än att vi har ett tydligt grepp om spelet och har mycket spel på sista tredjedelen. Tyvärr har vi inte tillräcklig kraft i genombrottsspelet och därför gör vi inte tillräckligt med mål för att vinna.

Just det spelet, i och utanför båda straffområdena, är vad Pelle Olsson kanske funderar och har funderat mest över. Han menar nämligen att laget haft tillräckligt med lägen för att göra mer än vad man gjort (9 stycken mål) framåt, men även att man inte borde släppt in så mycket mål (7 stycken):

– Som sagt, vi har haft mycket spel på den sista tredjedelen i flera utav matcherna men haft väldigt svårt att göra målen. Samma sak i försvarsspelet, där har vi släppt till lite men ändå fått nått mål för mycket insläppt. Men vi jobbar hårt på träning för att ändra det och hoppas kunna se skillnad.

Ett annat problem SIF-tränaren har, som däremot är betydligt mer gynnsamt, är konkurrensen i truppen. Framför allt på den offensiva sidan där spelare som Emil Bellander, Herman Johansson, Naeem Mohammed, Leo Englund och Raymond Mendy alla konkurrerar om ett fåtal platser.

Men det problemet är ingenting som Pelle Olsson tackar nej till, utan istället bara välkomnar och tackar för. Även om det innebär att sätta någon av spelarna utanför startelvan:

– Vi har många bra spelare och framför allt på mittfältssidan så är det väldigt många spelare. På forwardsplatserna så har Emil (Bellander) och Leo (Englund) fått spela mycket och Naeem (Mohammed), som är väldigt starkt i slutet av matcherna, fått hoppa in. På mittfältet är det däremot väldigt tufft att välja och det kommer det bytas ofta, vilka vi än väljer blir det bra.

Inför morgondagens match mot Nyköping saknas förutom långtidsskadade Jonathan Hellström, Gustav Thörn och Samuel Gussman, även målvakten Kalle Jansson som även saknades senast. Något som gör det lätt att lista ut att det blir nye målvakten Tobias Johansson som vaktar stolparna imorgon.

För Sandvikens IF:s del gäller det att få med sig vinster från lag lägre ner i tabellen. För innan sommaruppehållet väntar nämligen andra topplag lag som IK Frej och IF Sylvia. Därför blir morgondagens match viktig för Pelle Olsson, som vill se detta från sitt lag:

– Att vi behåller vårat fokus och fortsätter att styra matchbilden. Sen att vi skärper till noggrannheten i straffområdena och är heta när chanserna kommer, det kommer löna sig.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Rosvalla IP

Tid: 16.00

TV: Sportexpressen Play och Gefle Dagblad

Tobias Johansson vaktar SIF-buren mot Nyköping.
FOTO: Mikael Nord

1882-Bloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *