1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

SIF-tränaren isolerad med symptom för corona-kan missa morgondagens match: ”Väldigt frustrerande”

4 min läsning

Man har fyra raka förluster, haft ett allvarligt möte där man diskuterat vad som måste bli bättre och ligger nu på nedflyttningsplats i Elitettan. Sandvikens IF:s damlag har fått en tuff start och under lördagen väntar nästa utmaning när man gästar Hammarby IF på bortaplan. – Vi måste ha fokus på att göra en bra insats, säger huvudtränaren Marcus Larsson.

Han själv ser dock ut att missa matchen och får följa den hemifrån. Den 32-årige coachen har inte träffat spelartruppen sedan i måndags, detta på grund utav symptom för COVID-19 eller coronaviruset.

– Jag pratade med 1177 alldeles nyss och fick instruktionerna att inte dra någonstans. Det är ju förkylningssymptom och det är ju den man brukar beskriva COVID-19 med, säger han. 

Hur känns det?

– Fysiskt så är det bra nu, det var tidigare under veckan som det var huvudverk och täppta näsborrar. Men det är väldigt frustrerande att bara vänta och inte kunna göra något. Men det sista man vill är att få in en eventuell smitta i laget, så det är bara att gilla läget.

Marcus Larsson har ändå varit med och planerat och påverkat veckans träningar, via samtal med assisterande tränarna Åsa Englin och Leif Jonsson. Fokuset under veckan har varit teknik, förklarar Larsson:

– Det är där som vi haft det jobbigast. Fysiskt har vi gjort det väldigt bra och även fått beröm av motståndare. Men vi måste jobba mer på det tekniska så den kommande tiden kommer vi köra mycket ”en mot-en” och ”två-mot-två”.

Laget, som är nykomlingar i landets näst högsta serie efter en gratisplats, har fått en oerhört tuff start med tre poäng på fem matcher och fyra raka förluster. Man har även haft ett allvarligt möte där man tillsammans diskuterade säsongsinledningen.

Totalt har man gjort 7 stycken mål framåt, varav 5 i premiären, men släppt in hela 14 stycken. SIF-tränaren menar att inledningen varit tuff men också väntad med tanke på motståndet.

– Det har varit väldigt tufft men samtidigt var vi medvetna om att det skulle bli tufft. Vi har mött flera topplag har i början och så kommer 6 av våra första 8 matcher vara på bortaplan. Vi har också försökt att få in alla spelare i serien för att de ska få känna på nivån.

– Men framför allt så har vi haft ett problem i att vi har haft för stor respekt för flera motståndare. Vi har gått in i matcherna med en inställning där vi nästan varit rädda för motståndaren. När vi släppt nervositeten och respekten så har vi stundtals spelat så bra som vi kan. Mot AIK borta vann vi hörnstatistiken i andra halvlek, med 1-5 som ett exempel.

Hur jobbar ni för att ta er ur situationen, finns det något tanke på att ändra spelet?

– Inte att ändra hela vårat sätt att spela, men vi vill återgå till det spelet som vi vill spela. Vi måste komma tillbaka till tänket att vi vågar pressa som vi gjorde i våra två första matcher. Det blev efter matchen mot AIK (som slutade med en 0-5-förlust) som vi föll in i den här tyngre perioden.

Med tränaren Marcus Larsson på sidan med osäkerhet om framtiden väntar nu ytterligare en tuff match mot ett topplag för SIF-damerna. Satsande storklubben Hammarby IF, som hittills plockat 12 poäng, väntar på bortaplan.

– Vi ska försöka hålla nollan och få ordning på defensiven, det är verkligen vårt fokus. ”Bajen” har ett riktigt bra lag och de kommer ha mycket av bollinnehavet. Vi måste ha fokus på att göra en bra insats och hålla tätt.

Sandvikens IF kommer också till matchen med en frisk och skadefri trupp, bortsett från målvakten Moa Altin Elfving som har känningar. Man har däremot blivit av med tre spelare där nyförvärven Bupe Okoewo och Nora Elaies brutit kontrakten på grund av hög konkurrens. Den egna produkten Tuva Forsvall lämnar också klubben för Stensätra IF efter lite speltid.

Senare den här månaden kommer också ytterligare tre spelare, Demi Pierre, Mathilda Jakobsson och Maja Hansson, lämna klubben för college i USA.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Hammarby IP

Tid: 14.00

TV: Sportexpressen Play och Gefle Dagblad

Sandvikens IF förra match mot IFK Kalmar.
FOTO: Elin Nord

//1882-Bloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *