1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Femte raka förlusten för SIF-damerna som blev krossade av Hammarby: ”Vårt spel är otydligt”

3 min läsning

Sandvikens IF har det fortsatt jobbigt. FOTO: Mikael Nord

Sandvikens IF:s damer har det fortsatt tungt i Elitettan. Under lördagen kom lagets femte raka förlust och detta efter att ha blivit utklassade av Hammarby IF med smått osannolika 8-0. Det blir jobbigt mentalt, säger mittfältaren Maja Hansson när vi når henne efter matchen.

Lagets huvudtränare Marcus Larsson, som själv missade matchen på grund av sjukdom, pratade inför matchen om att man skulle fokusera på det defensiva och försöka att hålla nollan.

Det fick man dock ge upp redan efter fyra minuters spel då hemmalaget Hammarby kunde ta ledningen efter ett friläge som inte såg omöjligt ut för SIF-målvakten Tea Lundmark.

– Det är klart att det var en tung start och något man inte vill ska hända så tidigt. Men vi hade en bra inställning inför matchen och efter det målet står vi upp bra ett tag, säger Hansson.

Det där taget som snackar om var ungefär en kvart. För efter drygt 20 spelade minuter skulle även 2-0-målet komma och innan den första halvlekens slut så visade resultattavlan upp 4-0 till motståndaren Hammarby IF.

Relaterat: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Sandvikens IF – Hammarby IF)

En mardrömshalvlek för alltså inför matchen hade målet att hålla nollan. Enligt Maja Hansson gick snacket så här i lagets omklädningsrum i halvtidsvilan:

– Vi pratade om att hålla ihop laget och verkligen jobba tillsammans. Det blev för mycket eget jobb i första halvlek. Men även att vi skulle våga spela ut mer och inte bli fastlåsta.

Taktiksnacket i kombination med att hemmalaget blev lite nöjda med ledningen gjorde att matchen jämnades ut något i den andra halvleken. Sandviken började skapa lite chanser och släppte bara in ett mål innan matchminuten 86.

– Vi ändrade om lite i uppställningen och det kändes bättre i andra halvlek. Vårt spel är otydligt och ibland får vi inte till det alls, men det kändes bättre i andra halvlek.

I matchen absoluta slutskede tvingades dock laget kapitulera tre gånger om, dock inte med Maja Hansson på planen. Den 18-årige talangen byttes ut med ungefär fem minuter kvar.

Relaterat: SIF-tränaren isolerad med symptom för corona-kan missa morgondagens match: ”Väldigt frustrerande”

Men trots det är hon otroligt besviken efter matchen som slutade med tennissiffrorna 8-0, en förlust som drar ner laget som nästjumbo och som förlänger sviten till fem raka förluster.

– Det blir mentalt jobbigt att förlora många fotbollsmatcher och det är klart att man inte vill förlora med så stora siffror som vi gör idag. Jag kan bara gå till mig själv och känner en stor lust för ler matcher så vi kan bryta det här.

– Vi är nykomlingar och kom in i serien på ett speciellt sätt. Vi alla gör vårt bästa och vill samma sak. Vi krigar på för att stanna kvar i den här serien.

För henne själv blir det dock inte många fler matcher i SIF-tröjan på ett tag. Vid månadens slut lämnar hon inte bara Sandviken utan även Sverige för att gå på college i USA, en stor förändring:

– Visst är det så och man är ju lite nervös. Men det är många som gjort det innan mig och man ser ju fram emot det mycket även om det är en väldigt stor förändring.

MATCHFAKTA:

Hammarby IF – Sandvikens IF

Målen: 1–0 (4) Emma Jansson, 2–0 (21) Självmål, Elin Linde, 3–0 (30, på straff) Emma Jansson, 4–0 (44) Frida Thörnqvist, 5–0 (49) Emma Jansson, 6–0 (86) Hanna Lundkvist, 7–0 (89) Ellen Wangerheim, 8–0 (90) Emilia Larsson

Hörnor: 8-7

Domare: Anastasia Oberlauf

Publik:

Talangfulle mittfältaren Maja Hansson.
FOTO: Mikael Nord

//1882-Bloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *