1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Säsongens andra förlust för Gefle IF efter tveksam straff: ”Väldigt hårt dömt”

3 min läsning

Den offensiva serietvåan Vasalunds IF blev en för tuff nöt att knäcka för Gefle IF. Efter ett onödigt bolltapp och en minst sagt tveksam straff kunde slutresultatet skrivas som 2-0 till hemmalaget, säsongens andra GIF-förlust. Vi släpper in lite för enkla mål, säger Gefles Albin Lohikangas efter matchen.

Säsongens skickligaste lag, både offensivt och defensivt, var vad som väntade Gefle IF på ett soligt Skytteholms IP under onsdagskvällen. Det var dock inte hemmalaget som var piggast i inledningen utan just tillresta Gefle.

LÄS OCKSÅ: Han kom, försvann, räddade och lämnade-nu ställa Frej Engberg mot förra klubben: ”Glad för varje vinst de tar”

Men missade lägen kostade mycket när istället Vasalund efter halvtimmen spelad kunde gör matchens första mål, detta efter ett onödigt bolltapp på mittplan utav GIF-spelaren Amadou Kalabane.

– Jag stod långt ifrån situationen och kan inte säga så mycket mer än att vi inte borde släppa in mål på ett sådant sätt, där måste vi göra det ännu bättre, säger Lohikangas när vi når honom en stund efter slutsignalen.

Vad pratade ni om i halvtid?

– Att vi var nöjda med mycket av det vi gjorde i första halvlek. Vi kommer till mycket fina lägen offensivt men har inte rätt skärpa när vi måste ha den.

Och innan ens Albin Lohikangas lag hann börja med någon form av kvitteringsjakt så skulle domare Ozan Camlibel tilldela en omdiskuterad straff för Vasalund. Detta efter att Mai Traore, som också kunde sätta straffen i mål, hade sprungit över GIF-målvakten Tim markström och ramlat.

Gefletränaren Mikael Bengtsson hördes flera gånger berätta om vad han tyckte angående straffen och även huvudpersonen själv, Tim Markström, var besviken på domslutet. Vänster-wingen Albin Lohikangas är dock mer försiktig i sitt uttalande:

– Jag ska vara ärlig med att min synvinkel inte var den bästa men vår syn på det inte är någon straff, det känns väldigt hårt dömt. Efter det behöver ju inte de (Vasalunds IF) gå fram heller vilket gör det väldigt svårt för oss.

Ni lyckas inte alls få till spelet i den andra halvleken, vad beror det på?

– Oj, det är väldigt svårt att säga det så här direkt efteråt. Det är något vi får kolla på och analysera kommande dagar. Men vi lyckas inte ta oss förbi deras förstapress och så blir det tungt att anfalla.

Relaterat: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Vasalunds IF – Gefle IF)

Nu väntar ännu en tuff match för Gefle som fortsätter på bortaplan, då konstgräsmattan på Gavlevallen byts ut. Topptippade laget Brommapojkarna är motståndet i vårsäsongens sista match, en match som Lohikangas och hans lag ser fram emot:

– Det är aldrig kul att förlora och efter en sån här jämn match med deras sura mål så känns det skönt att få spela match snart igen, vi är väldigt revanschsugna.

MATCHFAKTA:

Målen: 1-0 (30) Marko Nikolic, 2-0 (54, på straff) Mai Traore

Hörnor: 3–2

Domare: Ozan Camlibel

Publik: –

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x