1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Bortaturnén fortsätter för Gefle IF-seriefavoriten väntar: ”Vi kan slå alla”

3 min läsning

GIF:s tränare Mikael Bengtsson. FOTO: Jens Carlsson

Ettan går in på sista omgången innan det kortare sommaruppehållet. Då är det dags för årets kanske svåraste match för Gefle IF, nämligen topptippade Brommapojkarna på bortaplan. – Det kommer bli som ett schackspel, säger Mikael Bengtsson.

Hans lag kommer ifrån en förlust med 2-0 mot Vasalund tidigare denna vecka. En match där man släppte in två olustiga mål, en straff och ett efter ett bolltapp på mittplan. Men tränaren Mikael Bengtsson menar inte att bolltappet var problemet vid det insläppta målet, utan något helt annat:

– Det är inte bollförlusten på mitten som är problemet vid det tillfället utan inkastet där vi har fel spelare som tar inkastet. Det vi glömmer bort i den situationen är att vi inte är i en speluppbyggnadsfas när vi har inkast och det gör att fel spelare tar det, vilket i sin tur leder till att vi står fel positionsmässigt när de får bollen.

Vad tycker du annars om matchen?

– Känslan är den samma som direkt efter matchen. Jag är besviken över att vi förlorar matchen då det över 90 minuter är en jämn match och för mig är det en typisk ”kryssmatch”. Så som vi driver matchen första 25-30 minuterna gör de ju ingen gång under matchen.

– Sen testade vi också lite nytt, även fast vi fortfarande hade vårat eget sätt att spela. Lite taktiska förändringar gjorde vi och det föll väldigt bra ut första halvtimmen, där Sebastian Sandlund och Erik Granat fick lite annorlunda roller där vi ville få dem lite mer rättvända.

Vasalund på andraplats blev för tufft, nu väntar tabellfyran Brommapojkarna för Micke Bengtssons lag. För två år sedan spelade laget i allsvenskan och efter ett ras är man nu så stora favoriter man bara kan bli för att vinna årets spel i Ettan.

Och trots att Brommapojkarna är lägre placerat än Vasalund så är det dem som Gefletränaren pekar ut som det tuffaste motståndet, men kanske även det roligaste:

– I mitt tycke är BP ett bättre lag med bättre spel, ett bättre kollektiv och bättre individuella spelare. Man har kanske inte fått ut maximalt av sin kapacitet hittills men på förhand känns det tuffare att möta BP än Vasalund, och då är Vasalund ett väldigt bra lag.

– På något sätt känns det mer spännande och kittlande att möta lag som BP och Vasalund än till exempel Örebro Syrianska. Framför allt eftersom det kommer bli som ett schackspel där taktiska detaljer kommer att avgöra.

Hur ser läget i truppen ut?

– Inga förändringar egentligen, alla tillgängliga bortsett från Nils Eriksson och Isac Lidberg. Från förra matchen är Axel Norén tillbaka från sin smäll han fick.

Enligt många är det årets tuffaste match, men Mikael Bengtsson har stora förhoppningar på att hans Gefle IF ska kunna störa favoriten. Men då vill han se detta ifrån sitt lag:

– Brommapojkarna som man känner igen som ett lag med hög intensitet med snabba kontringar, har ett annat spelsätt den här säsongen där man passar mycket och har väldigt bra kvalité i passningsprocenten. Jag tror det kommer vara två lag som vill spela ungefär samma typ av fotboll och om vi spelar på vår högsta nivå så kan vi slå alla lag i serien. Jag vill att vi spelar vårt spel och inte har för stor respekt för vår motståndare.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Grimsta IP

Tid: 17.00

TV: Sportexpressen Play och Gefle Dagblad

Tuff bortamatch väntar Gefle IF.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x